DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Coronel: Pereztől sokkal többet vártam, Gasly érdemelné meg a Red Bull ülését

A holland versenyző nagy várakozással tekintett egy évvel ezelőtt Sergio Perez Red Bullhoz szerződése elé, de csalódott. Jóval többet várt a mexikóitól, aki szerinte gyengébb, mint Pierre Gasly.

2019-ben egyszer már megjárta az anyaistállót Pierre Gasly, ám a megelőző évben hiába brillírozott a Toro Rossóval, Max Verstappen mellett nem sok sót evett meg. Átlagosan 5-6 tizeddel volt lassabb körönként, mint a futamgyőzelmeket is arató csapattársa, ezért tizenkét futam után lecserélték Alexander Albonra. A thai szintén hasonlóan teljesített, így 2020 végén neki sem volt maradása.

Pierre Gasly közben a fiókcsapatnál újra felépítette magát és megbízható, gyors versenyzéssel hívta fel magára a figyelmet, még futamot is tudott nyerni Monzában. A Red Bull azonban Sergio Perezt igazolta le Max Verstappen mellé, szerződését pedig az idei szezonra is meghosszabbították.

Az utóbbi két évben Gasly határozottan kiemelkedett az AlphaTaurival, ezért Tom Coronel számára nem érthető, miért nem a francia mellett döntöttek az anyacsapatnál.

Coronel szerint Gasly többet tett le az asztalra, mint Perez


„Sokan mondták nekem, hogy Perez nem érdemli meg a Red Bull ülését, teljes mértékben egyetértek velük. Szerintem ugyanis Pierre Gasly szolgált rá. A Red Bull-családból érkezett, de ennél is fontosabb, hogy hétről hétre bizonyítja, hogy sokkal érettebb és sokkal erősebb versenyző vált belőle. Visszatért az önbizalma, mindenképpen őt helyezném újra a Red Bullhoz. Rendszeresen szállította a remek helyezéseket a közepes erősségű autójával” – ecsetelte véleményét Coronel a Racingnews365.com holland nyelvű kiadásában.

„Jóval többre számítottam Pereztől tavaly, tényleg sokkal többet vártam. Mikor segített ő valójában a csapattársának? Igazából csak egyszer, a szezonzárón és egyszer, valamikor még az év közepén (Török Nagydíj?). Ha ezeket az eseteket kivesszük, sosem járt olyan helyen az élmezőnyben, hogy igazán segíteni tudjon az istállónak.”

„Hogy kit kellene választani Verstappen csapattársának? Lewis Hamiltont! Azonos autóban megmutathatnák, mire képesek, bár félő, hogy gyorsan a Prost-Senna effektus újraéledését láthatnánk” – tette hozzá a holland szakértő.

És mi kit választanánk?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: