DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn izgalmas szezont vizionál

Az F1 technikai igazgatója úgy látja, az új autókkal jobb irányba tart majd az F1, mint a régiekkel. Szerinte szorosabb lesz a mezőny és nem lesz olyan csapat, aki dominanciát tudna kialakítani.

A csapatok – az Alpine és az Alfa Romeo kivételével – már megmutatták 2022-es versenygépeiket, még ha többen titkolóznak is és csak a festést leplezték le inkább. Komoly szabályváltozások lépnek idén életbe, melyek Ross Brawn szerint jó irányba fogják terelni a száguldó cirkuszt.

„Eltart majd egy ideig, amíg az új szabályokat kiismerik az istállók, de szerintem ennek az autónak a fejlesztésével sokkal előrébb jár majd az F1 egy kis idő múlva, mint a régiekkel” – idézi Brawnt az F1.com oldala.



„Nagy a várakozás a szezon előtt, én pedig úgy vélem, láthatunk majd néhány érdekes végeredményt idén. Van jó néhány tehetséges és fiatal pilóta a mezőnyben, akik most kaphatnak maguk alá egy jó autót, ez pedig mindannyiunk örömét szolgálhatja.”

„Minden döntés, amit meghoztunk az új szabályok megalkotásakor, arra ment ki, hogy elérhetőbbé tehessük az F1-et az új csapatok számára és hogy közelebb hozzuk egymáshoz a mezőnyt, de persze eközben arra is figyeltünk, hogy ne egy randomgenerátor legyen a sport, hanem továbbra is a legjobb nyerhessen.”

„Minden győzelem kiérdemelt lesz. Már úgy értem, hogy nem fog drámaian megváltozni az erőviszony a csapatok közt, de egy kicsit kisebb lesz a szakadék köztük, ami kiugrási lehetőséget biztosít a középcsapatoknak. Több versenyképes istállónk lesz” – tette hozzá Brawn, aki azt is elmondta, kiktől vár kimagasló eredményt 2022-ben.

„Ott van Lando Norris, George Russell a Mercedesben vagy a Ferrari-pilóták. Elég nagy lesz a kombinációs lehetőség, ami nagyszerű szezonra enged kilátást, és ha három-négy csapat is ott lesz az elején, az csak annál jobb lesz. A nagycsapatok szerintem ezúttal is jó munkát végeztek, mert megvan az ehhez szükséges szakértelmük és tapasztalatuk, de kötve hiszem, hogy bármelyik istálló képes volna dominálni a szezonban.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és télen sem hagyunk benneteket unatkozni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: