DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Sainz és a Ferrari máris hosszabbít?

Mindkét fél kölcsönösen rendkívül elégedett egymással, ezek után a Ferrari és Carlos Sainz elejtett megjegyzéseiből is arra lehet következtetni, hogy a vörös istállónál hosszabb távra terveznek a spanyollal.

Charles Leclerc már évek óta hosszútávú szerződéssel rendelkezik a Scuderiánál, most azonban egyre valószínűbb, hogy Carlos Sainzcal kiegészülve megtalálták a tökéletes párost Maranellóban. Most már csak a sikerek hiányoznak, bár tavaly már egyértelműen sikerült elmozdulni a 2020-as mélypontról.

Sainz bár újdonsült igazolásként került tavaly a Ferrarihoz, egyáltalán nem vallott szégyent, több pontot szerzett, mint az istállónál harmadik évét taposó, kétszeres futamgyőztes csapattársa, ráadásul közvetlenül a domináló Mercedes és Red Bull pilótái mögött végzett az összetett pontversenyben.

A Ferrari és Sainz kölcsönösen elégedettek egymással, úgy tűnik, csak formaság a szerződéshosszabbítás


„Igazából nincs mit mondanom, semmi különösebb újdonság nem történt. Az pedig, hogy a Ferrari és köztem meglevő partneri viszonyt meghosszabbítjuk, az mindkét fél számára teljesen egyértelmű” – idézi Sainzot a Motorsport.com német nyelvű platformja.

„Az istálló és én is kölcsönösen boldogok és elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzettel és szeretnénk tovább folytatni közösen. Hogy mikor foglaljuk ezt írásba is? Amilyen hamar csak lehet, de ebben a pillanatban még semmi újat nem írtunk alá” – tette hozzá a tapasztalt, de még mindig csak 27 éves spanyol pilóta.

A csapatfőnök szintén nem rejtette véka alá elégedettségét. „Amikor bő egy évvel ezelőtt találkoztunk és megbeszéltük a közös folytatást, senki nem gondolta volna, hogy Carlos ennyire hamar ennyire gyors lesz. Még minket is meglepett érettsége és rátermettsége, tökéletesen illik ebbe a környezetbe. A szezonkezdettől kezdve folyamatosan egyre inkább gyorsult és az évet különösen erős produkcióval fejezte be. Arra számítok, hogy 2022-ben még magasabbra helyezi a mércét” – tekintett előre Mattia Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: