DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton: A mentális egészség egy valós dolog

Nem tesznek eleget a visszaélések ellen a közösségi oldalak a Mercedes pilótái szerint. Lewis Hamilton úgy véli, nyomást kell gyakorolniuk a különböző platformokra a változásért.

Sokféle kérdés irányult a Mercedes versenyzői felé pénteken, itt pedig a közösségi médiában tapasztalható visszaélésekről is szó esett.  A tavalyi Abu Dhabi Nagydíj után Nicholas Latifi például rengeteg bántó és fenyegető üzenetet kapott, ami tűrhetetlen a hétszeres világbajnok szerint. A britek rutinos versenyzője részletesebben is kifejtette a véleményét erről a helyzetről, úgy gondolja, a platformok kezelői többet is tehetnének.

„Látszott, hogy mennyi szenvedély van ebben a sportban. Ez az, amitől igazán naggyá válik ez a sport, mert ennyi szenvedély van benne. Ezt viszont pozitív irányba kell terelnünk, nem pedig negatívba. Nem hiszem, hogy hatalmas változás vagy váltás történt, hogy elég munkát végeztek volna ezek a közösségi platformok. Még mindig nyomást kell gyakorolnunk rájuk, hogy tegyenek valamit. Képesek megváltoztatni ezeket a dolgokat, de úgy tűnik, hogy ezt nem teszik elég gyorsan. Úgy gondolom, további nyomásra van szükség. A mentális egészség egy valós dolog. Ezeken a közösségi platformokon keresztül az emberek bántalmazást tapasztalnak, pedig ezt senki sem érdemli meg. Ezt soha nem szabad eltűrni. – idézte Hamilton szavait az F1i.com



A Merceds pilótája beszélt Latifivel az ominózus esetet követően, mert úgy érezte, támogatásra lehet szüksége.

„Kapcsolatban voltam vele. Teljes mértékben támogatom őt, tudom, milyen nehéz lehet ilyen helyzetekben. Azt hiszem, fontos számára, hogy tudja, a körülötte lévő emberek támogatják őt” – tette hozzá Hamilton.

Az üggyel kapcsolatban George Russel is elmondta mit gondol, a 24 esztendős versenyző szerint többet kell tanulnia az online visszaélésekről.

„Nagyon-nagyon rosszul éreztem magam Nicholas miatt, mert egy csodálatos srác. Annyi kemény munkát és erőfeszítést tett, rengeteget fejlődött. Hibák történtek. Első kézből tudom, milyen nehéz volt vezetni azt a bizonyos autót, ezért egyáltalán nem érdemelte meg, amit kapott. Mindenképpen többet kell tenni. Többet kell tanulnom és képeznem magamat erről, de tényleg lépni kell valamit” – zárta gondolatait Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: