DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ben Sulayem: Megőrizzük az FIA becsületét

Optimistán nyilatkozott az Abu Dhabi Nagydíj ügyében folyó vizsgálódásról a Nemzetközi Automobil Szövetség friss elnöke, aki ígéri, 2022-ben is remek szezonra készülhetünk.

Javában ülésezik a Formula-1 közeljövője kapcsán az FIA, a tárgyalások középpontjában az áll, milyen tanulságokkal is szolgált a 2021-es szezon, amelyben mintha az átlagosnál többször fulladtak volna botrányba a versenyek. Néhány megoldással már elő is rukkolt a vezetőség – amelyen talán megint nem a legegyszerűbb kiigazodni –, és a sajtó azt is megszellőztette, kiket kaphat Michael Masi maga mellé segítőtársnak.

Az FIA nemrég megválasztott elnöke, Mohammed ben Sulayem arról nem árult el konkrétumokat, hogy az Abu Dhabi Nagydíj ügyének megvitatása milyen változásokat hoz majd a Formula-1 életében, de megnyugtatott mindenkit, hogy a következő idény is épp olyan élvezetes lesz, mint a mögöttünk hagyott 2021-es.



„Bizonyos dolgokban már megállapodtunk, de a történtek elemzése még mindig folyamatban van. De most már nagyon hamar le fog zárulni. Remek megbeszélés volt, és nemsokára bejelentjük, mire jutottunk” – idézi a Sky F1 az elnököt. Amiatt pedig egyáltalán nem aggódik, hogy a szövetség jóhíre csorbát szenved majd. „Ami biztos, hogy az FIA becsületét mindig megőrizzük. Azért lettem megválasztva, hogy biztosítsam ezt, és hogy igazságos feltételeket teremtsek a motorsportban. Ez az én felelősségem.”

Biztos benne, hogy mindabból, ami tavaly történt, a sport végsősoron profitált, és hogy csak egy út van, előre. „Számos fontos dolgot átbeszéltünk, így nagyon jó F1-es szezonra számítok. Csakis előre tudunk menni. Ez fontos az FIA feddhetetlensége és az egész sport szempontjából. Csak fejlődhetünk a jövőben” – nyilatkozta ben Sulayem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: