DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Russell: Visszavágunk a tavalyi után

Mivel juniorversenyzőként sok időt töltött a Mercedesszel, George Russell úgy érzi, hazatért a csapathoz. A fiatal brit szerint mindenki a legjobb autóval akar rendelkezni az első versenyen.

George Russell megkezdte a beilleszkedést új csapatához, a Mercedeshez: az Abu Dhabi teszten már a csapat autóját vezette, év elején pedig először járt az istálló állandó pilótajaként a brackley-i és brixworthi központokban.

„Hihetetlenül különleges érzés, hogy hivatalos Mercedes-versenyző lehetek, és egyben kicsit furcsa érzés is, mivel sok időt töltöttem itt a Formula-3-as és Formula-2-es időszakom alatt, amikor még juniorversenyző voltam” – mondta Russell a Mercedes interjújában. „Bizonyos tekintetben úgy érzem, hazatértem azokhoz, akiket már régóta ismerek.”



„Mivel a Williams előtt annyi időt töltöttem már a csapattal, úgy érzem, mindenkit jól ismerek, szóval rögtön belevágtunk a közepébe, a fontos részletekbe, az új autó megismerésébe, a kihívások megértésébe, hogy a legfelkészültebbek legyünk az előttünk álló szezonban” – folytatta Russell. A brit fiatal beszámolója szerint a 2021-es egyéni vereség után nagy a harci kedv a Mercedesnél. „Azt hiszem, a tavalyi év befejezése után rengeteg a motiváció és tűz az egész gyárban, hogy visszavágjunk. Hihetetlen ezt látnom.”

A fiatal pilóta szimulátorban kipróbálta már a csapat idei versenygépét, a W13-at – melyet egy hét múlva, február 18-án mutatnak be hivatalosan –, és benyomásait is megosztotta.

„Nagyon más a korábbi érához képest. Egészen más módon termel leszorítóerőt. Ezért még mindig tanulási fázisban vagyunk, még mindig rengeteget lehet fejlődni, hogy a lehető legjobb legyen vezetés tekintetében. De arra számítok, hogy sokan lesznek még ebben a hajóban, hiszen nap nap után rengeteget tanulunk, a szélcsatornában és szimulátorban. Arra számítok, hogy ez az év a fejlesztésről fog szólni. Mindenki a leggyorsabb autóval akar rendelkezni az első versenyen. De fontosabb lesz ennél megérteni a határainkat és azt, hogyan javítsunk rajtuk, ezzel megteremtve a legjobb alapot” – beszélt a sokismeretlenes 2022-es Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: