DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Perez: Ezúttal mindannyian a nulláról indulunk

A Red Bullnál töltött második szezonja előtt Sergio Perez már alig várja, hogy a 2022-es autóval versenyezzen. A mexikói abban bízik, hogy az új szabályok bevezetését követően mindenki, így ő maga is a nulláról indulhat majd.

Hosszú és küzdelmes év áll a Red Bull mögött, és nem csupán azért, mert Max Verstappen világbajnoki címéért kellett küzdeniük. Újként köszöntötték a szezon elején Sergio Perezt, akinek a beilleszkedéshez éppoly’ mennyiségű és minőségű támogatásra volt szüksége, továbbá feszített tempót és fáradhatatlanságot igényelt az idei szabályváltoztatások miatti autótervezés is.

A mexikói maga is elismeri, hogy intenzív szezon áll mögöttük. „Az új csapatban, főként egy olyan csapatban, amely az első futamtól kezdve a bajnoki címért küzdött, nem igazán volt időm az alkalmazkodásra. Egyenesen a közepébe csöppentem. Nehéz volt, de nagyon élvezetes. Mindent beleadtunk, egészen a szezon legutolsó köréig” – fogalmazott Perez, majd hozzátette: 2022 talán új lehetőséget kínál a nulláról indulásra.

A mexikói szerint a szabályváltoztatások miatt sok a bizonytalanság az új autók körül, és ő éppen abban bízik, hogy ez még a hasznára válhat. „Nagyon izgatott vagyok az új szezon miatt. Már most is sokat dolgozunk a mérnökökkel, és alig várjuk, hogy pályára lépjünk az új autókkal. Ezúttal mindannyian a nulláról indulunk” – tette hozzá Perez, aki jó versenyzést remél a 2022-es szezontól.



Mint elmondta, kíváncsian várja, hogy az autók képesek lesznek-e még szorosabban versenyezni egymással – tekintve, hogy a szabályváltoztatásokat gyakorlatilag ennek reményében hozták. „Az új szabályok a versenyzés javulását szolgálják. Nagyon remélem, hogy mi, versenyzők, többet tudunk majd csatázni és közelebb leszünk egymáshoz” – fejezte ki bizalmát az idei évvel kapcsolatban. „Bízom benne, hogy a szurkolók számára is nagyszerű szórakozást és versenyzést tudunk nyújtani. Az klassz lenne!”

A kétszeres futamgyőztes arra számít, hogy a következő generációs autóknál is szükség lesz alkalmazkodási időszakra. „Biztosan eltart egy ideig, amíg száz százalékosak leszünk benne” – magyarázta. „Úgy gondolom, hogy hatalmas változáson mennek most keresztül az autók és a gumik is. Mások lesznek. A versenyeken valószínűleg jobban tudjuk majd követni egymást. Szóval sok mindent meg kell tanulnunk pilótaként és csapatként egyaránt. Nagyon kíváncsi vagyok már, mi sül ki ebből.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: