DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Raikkönen elárulta, nézi-e majd az F1-et

Kimi Raikkönen a tavalyi szezon végén, hosszú pályafutás után távozott a Formula-1-ből, s jelenleg nyugdíjas éveinek első csodás heteit tölti családja mellett. De a nagy pihenésben vajon szakít majd rá időt, hogy nézze az F1-et? Elárulta!

A finn világbajnok 2001-ben debütált a királykategóriában, és a két év távollétet leszámítva, egészen 2021-ig tagja volt az F1-es mezőnynek. Az Alfa Romeónál töltött harmadik évében döntött a végleges visszavonulás mellett. „Egyszer már nyugdíjba mentem!” – viccelődött Raikkönen a Beyond The Grid podcastban, utalva a 2010-2011 közötti szünetre. „És legalább tízszer mentem nyugdíjba a fejemben! De már nagyon várom. Itt az F1 vége, de jobban várom, ami ezután jön” – nyilatkozta korábban.

A Jégember elárulta, legutóbbi kilépésekor nem sok futamot nézett meg, épp ezért felmerül a kérdés, vajon ezúttal másképp csinálja-e. „Őszintén szólva, nem sokat néztem az F1-et, amikor két évig távol voltam” – magyarázta. „Talán megnéztem néhány versenyt, amikor éppen ment a tévében, de csak azért nem kapcsoltam be, hogy láthassam.” 



Úgy véli, ez most sem lesz másként, abban azonban biztos, hogy néhány versenyt azért látni fog. „A korábbi kihagyásom ideje alatt Monacóban voltam, amikor zajlott a szezon, de soha nem láttam az autókat, csak a tévében” – szögezte le. „Más időzónánk volt!” – hangzott a magyarázat a kérdésre, miszerint hogyan lehetséges, hogy egy versenyt sem látott Monte Carlóban.

Raikkönen egy korábbi interjúban elmondta, sosem jelentette az életét a Formula-1, és talán soha többé nem teszi majd be a lábát a paddockba. Többször is hangoztatta, mennyire fontos neki a családja, és hogy jobb dolga is van annál, mint hogy repülőkön üljön és szállodákban tartózkodjon.

És bár a versenyzői léttel járó egyéb kötelezettségek nem voltak igazán ínyére valók, a versenyzést nagyon is szerette. Pályafutása során egy világbajnoki címet szerzett, emellett 21 futamgyőzelmet, 18 pole pozíciót és összesen 1873 pontot gyűjtött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: