DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Wolff Brazíliában azt hitte, hogy vége

Toto Wolff Lewis Hamilton interlagosi kizárása után úgy érezte, hogy elúszott az egyéni vb-cím, már nincs esély - aztán a brit pilóta átgázolt a mezőnyön és a főnöke hitét is visszaadta.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója az Auto Motor und Sportnak adott terjedelmes interjújában arra is kitért, hogy volt egy pont a 2021-es szezon során, amikor már-már elkönyvelte a vereséget. Bár ez utóbbi végül be is következett, de az utolsó kör és Michael Masi döntése kellett hozzá, ugyanis Lewis Hamilton visszajött az általa már reménytelennek tartott helyzetből.

"Amikor Brazíliában, az időmérő után kizárták Lewist, azt mondtam volna, hogy az egyéni bajnoki cím elúszott" - vallotta be Wolff. A Mercedes pilótája aztán másnap a sor végéről indulva befért a legjobbak közé a sprinten, majd a vasárnapi futamon a középmezőnyből rajtolva végigelőzött mindenkit, köztük Max Verstappent is és megnyerte a versenyt, ezzel életben tartotta a reményeit.

00121039_581



"Onnan jutottunk el odáig, hogy pontegyenlősséggel mentünk Abu Dhabiba. Ha végül vereséget szenvedünk, akkor az nem lehet sikertörténet, de abszolút pozitívum volt az a teljesítmény, amellyel vissza tudtunk kapaszkodni" - tette hozzá Wolff, aki Hamilton brazíliai sikere után újra hinni kezdett a végső győzelemben és sokat segített az is, hogy a motorjuk, valamint az autó beállításai és a gumikezelése is a legfontosabb időszakra javult fel.

Wolff elmondta azt is, hogy túl későn, csak a tesztek során szembesültek akkor, hogy mennyit vesztettek a szabálymódosítással és nem is használtak egy zsetont arra, hogy nagy fejlesztésbe kezdjenek - inkább másra költöttek az év során.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: