DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Több mint 100 kört teljesített csütörtökön a Ferrari

Carlos Sainz és Charles Leclerc meglehetősen hideg körülmények között hajtotta meg a 2018-as Ferrarit Fioranóban - fontos volt számukra ez az átmozgatás a valódi teszt előtt.

Csütörtökön már a második tesztnapot teljesítette a Ferrari a privát gyakorlásán, Fioranóban. A Scuderia egy 2018-as autóval köröz a szabályoknak megfelelően, a tervezett négy napból viszont csak három lesz, a tervezett elsőt a felmerülő problémák (ők a 2021-es autóval akartak tesztelni, azt hitték, hogy ez már megengedett) miatt törölni kellett.

Az "igazi" elsőn aztán Robert Svarcman, a tesztpilóta dolgozott leginkább, tegnap pedig Charles Leclerc és Carlos Sainz kapta a fő feladatot. A spanyol kezdett délelőtt fagypont körüli hőmérsékletben, itt-ott vizes úton és 59 kört teljesített, majd Leclerc-é volt a délután, a monacói pedig 49 körrel a lábában szállt ki a Ferrariból.

sainz fiorano



"Jelenleg mindenki máshoz hasonlóan mi is a szimulátorban és az edzőteremben dolgozunk, de a fizikális felkészülés terén semmi sem olyan hatékony, mint ténylegesen beülni az autóba. Ezért nagyon hasznos egy ilyen teszt még régebbi autóval is, mert kicsit emlékezteti a testünket arra, hogy F1-es pilóták vagyunk. Nagyon örülök, hogy sok szurkolónk a pálya széléről figyelt minket" - mondta az esemény után Sainz.

"Nagyon hideg volt ma, de mégis kint voltak a szurkolók, ők tényleg különlegesek. Engem legalább a motor melegített, de őket semmi, fantasztikusak! Hasznos volt másfél hónap után újra autóba ülni, de nagyon várom már, hogy Barcelonában ténylegesen is elkezdhessük az új érát a 2022-es autóval" - tette hozzá Leclerc.

Pénteken ismét Svarcman veszi majd kezelésbe az autót Fioranóban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: