DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Innentől már minden csak bónusz

Egy vb-cím volt a fő célja az F1-ben, így ha még többet nyer, arra már csak bónuszként fog tekinteni a holland – ez persze nem azt jelenti, hogy ne bosszantaná majd egy gyengén sikerült futam.

Max Verstappen drámai-vitatott körülmények között ugyan, de múlt decemberben a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon megszerezte karrierje első Formula-1-es világbajnoki címét, ezzel a sportág történetében ő lett a 34. pilóta, aki feljutott a csúcsra. Mivel még mindig csupán 24 éves, további sikerek várhatnak a hollandra, a Red Bull versenyzője azonban már bónuszként fog tekinteni minderre, hiszen az elsődleges célját elérte:

verstappen-vb-abudhabi-2021-dppi



„Minden, ami ezek után jön, már csak bónusz lesz, én pedig élvezni fogom” – jelentette ki Verstappen a CarNext által készített interjúban, ahol arról is beszélt, hogy a több vb-címhez rengeteg dolognak kell összeállnia az F1-ben:

„Némi szerencsére is szükséged van ahhoz, hogy hét vagy nyolc címet nyerj. Kell hozzá egy nagyon domináns csapat is, szóval előfordul, hogy nincs meg hozzá a megfelelő autó vagy nem jó korszakba születtél. Néha ez nem jön össze.”

A friss világbajnok azért hozzátette: természetesen bosszantani fogja a jövőben is, ha rosszabbul alakul egy versenyhétvége, de a vb-címmel a zsebében már gyorsabban túl fogja tenni magát a csalódásokon. „Ami engem illet, mindig is egy vb-címet akartam nyerni, aztán meglátjuk, mi jön a továbbiakban. Innentől kezdve minden bónusz már, de ez nem azt jelenti, hogy ha elveszítek egy versenyt… továbbra is ideges leszek miatta, de talán néhány perc elteltével már azt mondom, hogy ’oké, ez van’.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: