DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas legyőzését sem zárja ki Zhou

A kínai szerint Valtteri Bottas a legjobb csapattárs, akit újoncként kaphat: a finn pilóta eléggé nyitott ahhoz, hogy segítse kollégája fejlődését. Gunayu Zhou azt sem zárja ki, hogy legyőzi csapattársát, de ehhez nagyon gyorsan kell alkalmazkodnia az F1-hez.

Miután három szezont is egymás oldalán töltött Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi párosa, 2022-ben teljesen kicserélt felállással indul az Alfa Romeo: a mezőny egyik legtapasztaltabb versenyzője, Valtteri Bottas és az egyetlen újonc, Guanyu Zhou lesznek csapattársak.

„Újoncként nincs is jobb opció annál, mint hogy Bottas legyen a csapattársad az első szezonban” – idézi Zhout az Autosport szaklap. „Hogy legyőzzem őt, nagyon kemény munkát kell végeznem és nagyon gyorsan kell alkalmazkodnom az F1 egészéhez és az új autóhoz, már a legelejétől fogva.”



De miért gondolja Bottast a legjobb első csapattársnak? „Még fontosabbnak tartom, hogy ő segíthet a tanulási folyamatban. Nagyon nyitott versenyző, megosztja az információit, melyeket átbeszél a csapattal és velem, ami nagyon hasznos. Végső soron számos dobogót és győzelmet szerzett már az F1-ben. Nagyon kevés versenyző képes időmérőn legyőzni Hamiltont, és ő az egyikük. Úgy vélem, nagyszerű referencia és rettentő erős csapattárs lesz. Remélem, hogy következő évben sokat tudunk fejlődni együtt.”

A Formula-1 kínai pilótája megjelölte célját is első szezonjában. Kérdés, hogy az Alfa Romeo új szabályoknak megfelelő modellje mennyire lesz ütőképes, mindenesetre Zhou pontszerzéseket tűzött ki.

„Mindenekelőtt egy kis célt jelöltem ki, pontok szerzését. Nem tudom, mennyire lesz versenyképes az autó a következő szezonban. Az év kezdetéig várnunk kell, hogy egyértelmű képet kapjunk. Én személy szerint szeretnék pontokat szerezni, de a legelején, az első két versenyen nem fogok azon gondolkodni, hogy elérhető lesz-e, nem akarok nagy nyomást. Élvezni akarom az F1-ben versenyzést, tanulni akarok a csapattársamtól és mérnököktől, valamint fejlődni akarok minden tekintetben. Amikor valamennyi területen előreléptem, az eredmények természetes módon érkezni fognak” – mondta a kínai versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: