DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas elmesélte, hogyan szakított a Mercedesszel

Valtteri Bottas öt évet követően távozott a Mercedestől a 2021-es szezon végeztével. Elmesélte a finn, hogyan született meg a döntés közte és a csapat között a szakításról.

Nico Rosberg váratlan visszavonulását követően Valtteri Bottas kapta meg a lehetőséget a Mercedestől, hogy Lewis Hamilton mellett a mezőny legjobb autóját vezethesse. A finn tíz győzelmet szerzett öt év alatt, de a vb-cím nem jött össze neki – egyedüli Mercedes-pilótaként a hibrid érában.

Bottas 2022-től az Alfa Romeónál próbálja megtalálni egykori önmagát, aki önbizalomtól telve várta a versenyeket. A nastolai pilóta most elmesélte az F1 podcastjében, hogy miként született meg a döntés a távozásáról.



„Igazából csak úgy megegyeztünk. Nem történt semmi olyasmi, hogy Toto azt mondta volna nekem, hogy mennem kell. Mindketten tudtuk, hogy elérkezik a szezonban az a pont, amikor döntéseket kell hoznunk, én pedig már korábban elhatároztam, hogy ha nem kapok egy legalább kétéves kontraktust a Mercedestől, aki valami újba szeretnék belevágni.”

„Egyszerűen megkérdeztem, hogy van-e erre lehetőség, de ő azt válaszolta, hogy most nem tudja ezt garantálni számomra, így elég könnyű volt meghoznom a döntést. Innentől egyértelmű volt, hogy George-nak kell megkapnia az ülést, mivel ő már régóta a csapat tagja.”

„Egy új generáció tör előre, és mindig is így működött a sport. A Mercedes sem szerette volna kihagyni ezt a lehetősége, hiszen George is tapasztaltabb és ügyesebb lesz az évek során. Szóval részemről ez rendben van, boldog vagyok” – mondta Bottas, aki az újon Guanyu Zhou csapattársa lesz az Alfa Romeónál.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és télen sem hagyunk benneteket unatkozni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: