DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Bottas magabiztosabb lehet az idén”

Nagyon bíznak Valtteri Bottasban az Alfa Romeónál. A csapatfőnök szerint a korábbinál is nagyobb lehet idén a pilóta önbizalma, mert a finn egy új kihívásként fogja fel az előtte álló feladatokat.

Öt szezon után hagyta el a Mercedes istállóját Valtteri Bottas, aki világbajnok honfitársa, Kimi Raikkönen helyére érkezett az Alfa Romeo csapatához. A 2007-es világbajnok visszavonulása után is szükségük volt egy rutinos versenyzőre, Frederic Vasseur pedig úgy véli, jól döntöttek a tízszeres futamgyőztes szerződtetésével.

„Sok időt töltök Valtterivel és úgy érzem, hogy egy új kihívásként, egy új lehetőségként fogja fel a mostani munkáját. Egyértelműen megmondtam neki, hogy jövőre sokkal nehezebb lesz futamot nyernie, mint a Mercedesben, de azt hiszem jól fogadta a dolgot. A csapaton belüli pozíciója is más lesz, szóval komoly döntés volt ez a részéről. Meg vagyok győződve arról, hogy fel fog nőni ehhez a feladathoz, fejlődni fog, sokkal magabiztosabb lesz, ezzel pedig segíteni tudja a csapatot, mert elég jól ismerem őt” – mondta Vasseur a RacingNews365 számára.



A szakember szerint az első tárgyalás során nagyon fontos volt, hogy stabilitást kínáljanak a finn pilótának, cserébe pedig elvárták tőle a hosszú távú elköteleződést a csapat iránt.

„Más helyzetben lesz, mert ezúttal nem hat hónapos, vagy egy éves szerződést kapott egy hosszabbítási opcióval. A megbeszélés első része az volt, hogy stabilitást adjunk neki. Elmondani, hogy teljes mértékig megbízunk benne. Minden egyes hétvégén láttam, hogy mire volt képes a kvalifikáción Lewis Hamilton ellen, aki a végső referencia. Mi biztos alapot adtunk, neki pedig az a dolga, hogy a csapat stabilitását teremtse meg. Nagyon elkötelezett, kétszáz százalékban támogatja a társaságot és igazi lökést ad a teljesítményünknek” – zárta gondolatait az Alfa Romeo csapatvezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: