DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Nem lesz nehezebb dolgunk idén

Nem okoznak majd nagyobb kihívást az új szabály szerint épülő autók Fernando Alonso szerint. A spanyolok kétszeres világbajnoka úgy gondolja a különbség számára az edzésmunkában lesz keresendő.

Továbbra is motiváltan és sikerre éhesen várja a következő szezont a Renault színeiben két világbajnoki címet is szerző Fernando Alonso. Bár sokan vélik úgy, hogy nehezebb lesz vezetni az idei autókat, véleménye szerint nem lesz nagy különbség a korábbi konstrukciókhoz képest.

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy bármi különbség lenne ebből a szempontból. Azt hiszem, ez inkább az autónk teljesítményén fog múlni, és azon, hogyan dolgozunk a szimulátoron, valamint a téli teszteken. Három vagy négy verseny után már az autó kiforrottabb lesz, utána már csak a teljesítménye fogja diktálni az eredményeket. Az alkalmazkodás szempontjából nem hiszem, hogy bármi más lesz, csak egy kicsit keményebb a munka, mint bármelyik másik télen, mert egy némileg több időt kell majd a szimulátorban és a csapattal együtt töltenünk” – idézte Alonso szavait a PlanetF1.



Ami a saját felkészülését illeti, Alonso szerint most az eddigieknél is jobban oda kell tennie majd magát.

„A lehető legerősebb akarok lenni, és tudom, hogy többet kell majd tennem, mint a többi versenyzőnek, mert idősebb vagyok náluk. Nyilvánvalóan nem ugyanúgy edzek most, 40 évesen, mint 23 évesen. Többet kell edzenem, többet kell nyújtanom, másképp kell étkeznem, sok más dolgot kell tennem, hogy ugyanolyan formában legyek, de készen állok erre” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: