DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Nem mindenki nyerne egy Mercedesben”

Nem ért egyet azokkal Mick Schumacher, akik úgy gondolják, hogy bárki nyerne a Mercedes autójával. Szerinte arrogáns dolog azt gondolni, hogy német márka versenyzőinek könnyű dolguk lenne.

Markáns véleményt fogalmazott meg a Haas fiatal versenyzője a konstruktőri világbajnok istálló kritikusaival szemben. Mick Schumacher szerint nagy hiba azt hinni, hogy a Mercedes pilótái kivételesebb helyzetben lennének a többiekhez képest.

Schumacher úgy gondolja, ez igazságtalan azokkal szemben, akik futamgyőzelemre vezették a Mercedes versenygépét.



„Mindenki megérdemli a helyét a Formula-1-ben, bárki, aki bekerült a mezőnybe, de csak akkor mondhatod, hogy képes vagy futamot nyerni, ha benne ülsz. Arrogáns dolog a fordítottját gondolni” – mondta Schumacher a Corriere dello Sportnak.

A második szezonjára készülő versenyző az előtte álló kihívásokról is szót ejtett, úgy véli, versenyképesek lehetnezk idén.

„Nem voltunk olyan messze, mint a Williams 2019-ben, szóval azért volt néhány csatánk a pályán. Őszintén remélem, hogy az idei évre tényleg fejlődni tudok, a fő cél, hogy 2022-ben jól teljesítsek, aztán meglátjuk mi lesz. Minden másról még korai lenne beszélni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: