DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Meglepő helyen térhet vissza Abiteboul az F1-be

Nem várt helyen bukkanhat fel újból a Formula-1 világán belül Cyril Abiteboul. A Renault-tól kiebrudalt egykori csapatfőnök a franciák régi nagy riválisánál köthet ki a hírek szerint.

Rendkívül eseménydús hetek közepén állunk, ami az F1 világát illeti. A Ferrari hétfőn bejelentette, mikor mutatják be a 2022-es versenygépüket, az Alpine menesztette ügyvezető igazgatóját, Marcin Budkowskit, akárcsak az Aston Martin csapatfőnökét, Otmar Szafnauert, de Strollék – a Ferrarihoz hasonlóan – elárulták az új autó bemutatási dátumát is, mindeközben pedig kinevezték Mike Kracket a csapat élére.

Mindeközben az a hír kapott szárnyra a nemzetközi sajtóban, hogy a Renault-tól az Alpine-ná alakulás közben menesztett addigi csapatfőnök, Cyril Abiteboul nem várt helyen térhet vissza a száguldó cirkusz vérkeringésébe.



A Daniel Ricciardo által tavaly tetoválást is szerző Abiteboul ugyanis a One Stop Strategy információi szerint a Red Bull Powertrains első embere lesz, így a Christian Hornerrel és az egész Red Bull csapattal egykoron nagyon rossz viszonyt ápoló Renault egykori főnöke most az energiaitalosoknál találhat új munkát, szóval úgy fest, elásták a csatabárdot.

Mint ismeretes, a Honda a tavalyi szezon végeztével újfent kiszállt a Formula-1-ből, a Red Bull pedig azt a döntést hozta, hogy átveszik a japánok projektjét, és saját maguk – Red Bull Powertrains néven – viszik azt tovább. A Hondára egyébként épp a Renault erőforrások megbízhatatlansága és gyenge teljesítménye miatt váltottak Hornerék, amit heves szócsata előzött meg a két csapat részéről, a Renault és a Red Bull közti rossz viszonyt pedig csak rontotta, hogy Abiteboulék elhappolták Daniel Ricciardót az energiaitalosoktól.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: