DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Masi eltávolítása nem oldja meg a gondokat”

Nem ért egyet a kritizálókkal Martin Brundle. A korábbi F1-es pilóta szerint más megoldás is létezik a problémák kezelésére, mint egy új versenyigazgató kinevezése.

Rengeteg kritika éri a 2021-es szezon után Michael Masit. Az FIA versenyigazgatója részéről több olyan döntés is született, mely eléggé megkérdőjelezhető volt. Erre jó példa az előző idény utolsó futama is, az ott történt eseményeket pedig azóta is vizsgálja a szövetség.

Bár sokan vélik úgy, hogy Masi helyett valaki más alkalmasabb lenne erre a pozícióra, a jelenleg tévés szakértőként dolgozó Martin Brundle ezt egészen másképp látja.



„Amit teljesen biztosan állíthatok, hogy Michael Masi lecserélése nem oldja meg a problémákat. Egy ember számára túl nagy feladat egy 23 futamból álló szezonban mindent megoldani, ez a teher pedig csak tovább fog nőni” – idézte a Sky Sports szakértőjének szavait a Motorsport.

Brundle szerint az egyre bővülő naptár miatt egyértelműen változásokra van szükség, ám úgy véli, inkább segíteni kellene a versenyigazgatót, hogy könnyítsenek a helyzetén.

„Annak idején, amikor 16-18 verseny volt, Charlie Whiting és Herbie Blash mindent kézben tartottak, de a feladatok exponenciálisan növekednek, így ha Masi marad a helyén, nagyobb támogatásra van szüksége maga körül, és gyanítom, hogy jelenleg ezt keresik. Egyébként is ki akarna most valójában a helyére lépni? Nem tudom, hogy ez a helyzet mennyi ideig állhat fenn” – zárta gondolatait Brundle.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: