DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ecclestone: Raikkönen nem volt robot

Az F1 korábbi első számú embere szerint Kimi Raikkönen volt az egyik utolsó olyan versenyző, aki nem viselkedett robotként. Bernie Ecclestone úgy véli a finn pilóta mindig őszinte és egyenes volt.

Egy nagyon hosszú pályafutást zárt le 2021 végén Kimi Raikkönen. A finnek 2007-es világbajnoka számtalan sikert elért ebben az időszakban, jellegzetes stílusa miatt pedig sokan megkedvelték. Így van ezzel a sportág korábbi vezére is, aki mindig is szerette az őszinteségét.

Ecclestone szerint Raikkönen vele és mindenki mással is nagyon egyenes volt, bármi is volt a téma.

„Kimi egy szuper srác. Olyan versenyző, amilyet sokan szeretnének. Teszi a dolgát és nem vesz tudomást az emberekről. Sőt, megmondja nekik a véleményét” – idézte Ecclestone szavait a PlanetF1.



A 91 éves üzletember úgy látja, problémát okozhat a sportág számára, hogy már nincsenek olyan típusú emberek a mezőnyben, mint Raikkönen.

„Ma már tényleg nincsenek Kimihez hasonlók, legalábbis nem hiszem, hogy lenne. Ez a probléma. Mindannyian robotokká váltak, akik hallgatnak és azt csinálják, amit mondanak nekik, ahelyett, hogy azt tennék, amit helyesnek tartanak” – tette hozzá.

Az Alfa Romeo színeiben visszavonult versenyző nemrégiben beszélt a jövőjéről, mely továbbra is bizonytalan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: