DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Következetes döntéseket várunk a jövőben

Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója abban reménykedik, hogy 2022-ben következetesebb döntéseket látunk majd a versenyfelügyelőktől. A legjobb mégis az lenne, ha hagynák versenyezni a pilótákat.

Keresve sem találnánk logikát a 2021-es versenyfelügyelői döntésekben, hiszen eléggé szabadon értelmezték olykor a szabályokat, a pályahatárokat, a leszorítás fogalmát és nem hoztak következetes döntéseket hasonló szituációk esetén sem.

Ez végül a világbajnoki harcra is hatással volt, most pedig, hogy Mohammed Ben Sulayem személyében új elnöke van az FIA-nak, Dr. Helmut Marko bizakodó, hogy változni fognak a dolgok. A Servus TV-nek adott interjút az osztrák.



„Van egy új FIA-elnökünk és amit eddig hallottam tőle, az jónak tűnik. Újítani akar és szerintem szemünk előtt kellene tartani Niki Lauda mottóját: hagyjuk őket versenyezni. Nincs következetesség a versenyfelügyelők döntéseiben, így az egész hasraütésszerűnek látszik.”

„A szabályoknak precízebbnek kellene lenniük, de a versenyfelügyelőknek is jobban kellene kifejezniük magukat és jobb döntéseket kellene hozniuk. Szeretnénk tudni, hogy ha elkövetünk valami vétséget, azért milyen büntetés jár, nem pedig azt, hogy egyszer ilyen, egyszer pedig olyan szankcióval sújtanak.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: