DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris: Senki sem tudta, milyen jó Sainz

Az első ferraris év után ismerték fel az emberek, mennyire jó versenyző Carlos Sainz: véli korábbi csapattársa, Lando Norris. Ő maga épp a spanyol miatt nem tűnt erősnek 2020-ban a McLarennél.

Carlos Sainz már hetedik szezonját tölti a Formula-1-ben, negyedik különböző csapatával. A spanyolnak a középmezőny stabil tagjaként a Toro Rossóval, a Renault-val, majd a McLarennel is voltak erős szereplései: a wokingi csapat színeiben a 2020-as Olasz Nagydíjat feltétlenül ki kell emelni, Sainz 0,415 másodperccel a győztes Pierre Gasly mögött zárt a második helyen.

Igazán nagy figyelmet azonban Sainz a 2021-es szezonban kapott: a Ferrarinál töltött első évében ötször felállt a dobogóra, és több pontot szerzett, mint a Formula-1 nagy reménységeként ismert Charles Leclerc. Az emberek most ismerték fel, mennyire jó versenyző – mutatott rá Lando Norris, aki a McLarennél volt két évig Sainz csapattársa.



„Szerintem a második évem jó volt, de Carlost a Formula-1 egyik legjobb versenyzőjének tartom, ezért nem tűntem annyira erősnek, hiszen ő kifejezetten jó pilóta és kiváló munkát végzett, amiért elismerés jár neki” – mondta Norris az Autosport szaklapnak. „Szerintem kicsit árnyékot is vetett rám a kivételes munka, amit elvégzett. Azt hiszem, idén megtettem a következő lépést, amivel ugyanarra a szintre léptem, mint ő, vagy talán egy kicsit jobbá váltam nála.”

Norris úgy érzi, saját korábbi érdemeit is csorbította, hogy a közös évek során Sainz kvalitásai ismeretlen tényezőnek számítottak – ellentétben idei csapattársával, Daniel Ricciardóval, aki korábban a Red Bullnál már bizonyította, mit tud, ez pedig kontextusba helyező az ő érdemeit is.

„Engem mindig az motivált, hogy legyőzzem Carlost. Amikor Daniel érkezett mellém, egyáltalán nem voltam ideges. Sokan azt hitték, vagy az vagyok, erre irányuló kérdéseket tettek fel, hiszen többszörös futamgyőztes és sokszor volt dobogón. Azt mindenki tudja, mire képes Daniel, Carlosról viszont senki sem tudta, mennyire jó, mivel korábban Toro Rossóval, Renault-val és McLarennel versenyzett. Most egyre több ember kezdi felismerni, mire képes, milyen kaliberű versenyző, amit bizonyított Charles ellen, akit elég sűrűn le is győzött” – beszélt az elismerés hangján Sainzról a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: