DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A McLaren tehetsége nem mondott le az álmáról

Továbbra sem változott a célja az IndyCarban szereplő fiatal pilótának. Pato O’Ward szeretne a Formula-1-be kerülni, ám úgy gondolja, maximum két éve van ezt elérni.

A 22 esztendős versenyző 2020 óta tagja stabilan az IndyCar mezőnyének, azóta ugyanis teljes szezonos pilótaként szerepel a McLaren alkalmazásában. A csapat fiatal tehetsége a tavalyi esztendőben már a bajnoki címért küzdhetett, a Zak Browntól kapott lehetőségnek köszöhetően pedig egy F1-es autót is tesztelhetett.

Erre a szezon után került sor Abu-Dhabiban, O’Ward pedig hihetetlenül jól érezte magát. Mindez csak megerősítette abban a céljában, hogy egyszer az F1-ben szeretne versenyezni, ám jól tudja, ehhez sok dolognak össze kellene állnia a jövőben.



„Hogy őszinte legyek, valószínűleg még legfeljebb két év áll rendelkezésemre ahhoz, hogy az F1-es mezőnybe kerüljek. Amit tudok, azt meg fogok tenni azért, hogy ez megtörténjen, mert ez a csúcs. Minden egy álommal kezdődött, és ez az álom az volt, hogy eljussak a Formula-1-be. Igyekszem a maximumot kihozni magamból, meg kell próbálnom, mert ha nem teszem meg, egész életemben bánni fogom” – idézte O’Ward szavait a Motorsport.

Az IndyCarban eddig két futamgyőzelmet számláló pilóta elmondta, az első F1-es tesztje után egy lépéssel közelebb érezte magát az álmához.

„Még sok lépést kell megtennem, amíg eljutok odáig, de első lépésnek azt hiszem ez jó volt. Most visszamegyek az Indybe, megkezdem a felkészülést a következő szezonra, mert itt az ideje, hogy nyerjek pár futamot, megküzdjünk a bajnoki címért és megnézzük mennyivel sikerült gyorsabbá tenni az autónkat. Ismét harcban akarunk lenni a bajnokságért és szeretnénk megnyerni az Indy 500-at” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: