DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

„Daniel hiszi, hogy ő a legjobb”

Ugyan még a győzelem is összejött neki új csapatánál 2021-ben, Daniel Ricciardót mégsem emlegetik a leendő vb-esélyesek között. Személyi edzője mesélt az ausztrálról, aki ennek ellenére sem adja fel.

A már debütálásakor is széles mosolyú Daniel Ricciardo a Red Bull ígéretes fiataljai közé tartozott, és 2014-ben meg is kapta a nagy lehetőséget az energiaitalosoktól, amikor Sebastian Vettel mellé szegődhetett csapattársnak. Rajta végül felül is kerekedett, ám aztán Danyil Kvjaton és a csapat későbbi bajnokán, Max Verstappenen már nem sikerült, így 2018 után továbbállt a Renault-hoz.

Az ott töltött évek alatt sem váltak azonban valóra az álmai, így újra csapatváltásra adta a fejét, így kötött ki a McLarennél, ahol a vártnál is nehézkesebben indult a története. Nagyon sokára szokta csak meg az autót, szeptemberre, az Olasz Nagydíjra azonban minden összeállt, és vezetésével a wokingi alakulat újból kettős győzelemnek örülhetett.



Ricciardo a maga 32 évével már nem a legifjabb generációt erősíti, céljai azonban ugyanazok, mint fiatalabb kollégáinak. Eltökéltsége, hite mit sem kopott az évek alatt. Erről személyi edzője, Michael Italiano beszélt nemrég. „Egyértelműen a világbajnoki cím a célja. Mindig is ez volt, az első naptól kezdve. Őszintén hiszem, hogy elég jó ahhoz, hogy világbajnok legyen, és ő is úgy hiszi, ő a legjobb. Ha kap egy jó autót, akkor meg is fogja csinálni” – jelentette ki határozottan a szakember.

Egyúttal afelől sincs kétsége, hogy a Méhészborz csapatváltása ezúttal jól sül majd el. Egyrészt a McLaren más hozzáállása, másrészt Ricciardo értékítélete miatt. „Én csak azt tudom mondani, amit én gondolok. Jó döntés volt? Igen. Nem a Renault ellen beszélek, de ez a csapat hisz benne. Daniel maga döntött, én nem szóltam bele, csak azért vagyok itt, hogy felkészítsem. De a McLarennel eddig kizárólag pozitív tapasztalataim vannak. Persze, én könnyen beszélek. Az a győzelem viszont valóban jó válasz volt. Azt mondhatta: igen, ezért csatlakoztam ehhez a csapathoz, hogy versenyképes autóban ülhessek!” – idézte mentoráltját.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: