DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel: Még lobog bennem a tűz

A négyszeres világbajnok számára ugyan az utóbbi időben fontos lett a környezettudatosságról szóló üzeneteket átadása, de a német állítja: nem ezért versenyez még mindig az F1-ben.

Sebastian Vettel 34 évével már a Formula-1-es mezőny idősebb tagjai közé tartozik, ráadásul az utóbbi időben a komoly sikerek is elkerülték: a negyedik vb-címét már nyolc éve aratta, és futamot is 2019-ben nyert utoljára, az Aston Martin képében pedig immár egy középcsapatnak a pilótája.

Ennek ellenére a német állítja, hogy még megvan benne a tűz – legalábbis erről beszélt, amikor az F1-Insider szaklap által készített interjúban arról kérdezték, hogy meddig akar még az F1-ben maradni, hogy átadja a környezettudatosság és egyéb szociális kérdések kapcsán az elmúlt időszakban gyakran megfogalmazott üzeneteit:

vettel-aston-2021-dppi_1



„Természetesen olykor megkérdőjelezed a dolgok értelmét. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez még nem futott át az agyamon” – mondta a visszavonulásról Vettel. „De nem akarom csak azért folytatni, hogy üzeneteket adjak át. Akkor nem lennék hű magamhoz és nem lennék annyira jó. Ha már nem érzem magam a belső motivációt és ambíciót, és csak üzeneteket közvetítenék vagy a banki egyenlegemet hizlalnám, azzal elárulnám a jövő generációját, akik érkeznének és megélnék az álmaikat. Végső soron a versenyzés után is foglalkozhatok bizonyos ügyekkel. De még lobog bennem a tűz.”

Arra a kérdésre, hogy mit szólna, ha az Aston Martin 2022-ben sem lépne előre a rangsorban, így felelt: „Sportolóként nyilván bosszant, és mindent megteszek, hogy gyorsabbak legyünk. De nem életveszélyes a dolog, ez igaz, ilyen szempontból ez luxusprobléma. De ez nem azt jelenti, hogy nem tennék meg mindent a mi kis sportvilágunkban a győzelemért. Különben nem is lenne többé értelme. Megvan a motiváció, együtt akarunk fejlődni, a csapat igyekszik mindent jobbra fordítani. Az új szabályok nagy lehetőséget kínálnak 2022-ben. De realistáknak is kell maradnunk, s nem szabad arról beszélnünk, hogy mi leszünk a favoritok, hanem meg kell néznünk, mennyire is jó valójában az autó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: