DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 2. vasárnap
F1

Sainz: Verstappenék is legyőzhetők

Bár 2021-ben a Red Bull hollandja és Lewis Hamilton kiemelkedett az F1-es mezőnyből, a ferraris spanyol szerint egyforma autókban ülve a két idei vb-rivális is verhető lenne.

A 2021-es Formula-1-es szezon Max Verstappen és Lewis Hamilton világbajnoki harcáról szólt elsősorban: a Red Bullban ülő holland és a Mercedest vezető brit toronymagasan kiemelkedett a mezőnyből. Ez azonban részben az autójuknak volt köszönhető, véli a két élcsapat mögött legjobbként záró Carlos Sainz, aki szerint azonos technikai háttérrel az idei két vb-rivális is verhető lenne:

sainz-verstappen-abudhabi-2021-dppi



„Egyforma autókkal szerintem legyőzhetők, vagy legalábbis egyenlőbb feltételek mellett, mint idén” – nyilatkozta a spanyol El Hormiguero műsorban a ferraris pilóta. „A Mercedes és a Red Bull körönként nyolc tizedmásodperccel gyorsabb volt, és azt akarom hinni, hogy a versenyzők között nincsenek két-három tizednél nagyobb különbségek.”

„A probléma egyidős a Formula-1-gyel: ha egy pilóta nyolc tizeddel gyorsabb autót vezet, akkor nem számít, mennyire vagy jó, sosem tudod legyőzni őt. Remélem, jövőre kiegyenlítettebb lesz az F1, hogy még jobban szórakozhassunk és azonos szinten versenyezhessünk.”

Sainz arról is beszélt, hogy bár rögtön első közös évükben megelőzte a tabellán csapattársát, Charles Leclerc-t, nem hiszi, hogy ez változtatna a Ferrarin belüli státuszán, mert eleve egyenlően voltak kezelve: „Nem tudom, hogy ez változtat-e a helyzetemen, mert mindig hittem benne, hogy egyenlő feltételekkel kezdtünk a Ferrarinál. A Formula-1-ben nagyon fontosak ezek a párharcok, hiszen ő az egyetlen, akinek ugyanolyan az autója, így csak vele tudod összemérni magad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: