DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas megnevezte legnagyobb mercedeses győzelmét

A világbajnok csapattól öt év után távozó finn pilóta összesen tízszer győzött az Ezüst Nyilak színeiben, de egy siker különösen közel áll a szívéhez. Azt is elmondta, melyik volt a kedvenc autója.

Valtteri Bottas öt szezont töltött el a Mercedesnél, ez idő alatt tíz futamgyőzelmet aratott – bár Toto Wolff csapatvezető egy videóban a 2018-as Orosz Nagydíjat is „megadta” a finnek, akinek csapatutasításra kellett átadnia az első helyet a vb-cím felé robogó Lewis Hamiltonnak. De vajon melyik volt a versenyző kedvenc sikere ezek közül? Erre egy másik Mercedes-videóban válaszolt a jövőre már az Alfa Romeót erősítő pilóta:

bottas-2019-ausztral-dppi



„A 2018-as idény kemény vége után 2019 egy nagy bummal indult. Nagy győzelmet arattam Ausztráliában, azt hiszem, 20 másodperces előnyöm volt a célban Lewisszal szemben. Azt mondanám, az volt az eddigi legjobb versenyem. Nem volt könnyű, de majdnem annak érződött. Annyira az irányításom alatt tartottam mindent, s az egész elmeállapot, hogy a csalódás után ilyen erősen tértem vissza, lenyűgöző érzés volt ezt megtapasztalni. Igazán nagy önbizalmat adott a folytatáshoz.”

„Annak a szezonnak a végén második lettem a bajnokságban, Suzukában megnyertük a csapatok világbajnokságát, emellett győztem Bakuban – ami jóvátétel volt az előző évben történtekért –, Japánban és az Egyesült Államokban, amelyek mind jó helyszínek erre. Mindegyik győzelem nagyszerű volt.”

Bottas arra is választ adott, hogy melyik volt a kedvenc F1-es Mercedese: a finn a 2020-as konstrukciót, a W11-est nevezte meg. „Az az autó különösképp egy szörnyeteg volt számomra. Nagyon-nagyon gyors volt, semmi sem veri nyers teljesítményben azt az autót. Szép autó volt, és jó is volt vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: