DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Wolff Bottasnak: Elraboltam tőled Szocsit

A Mercedes főnöke szerint a 2018-as Orosz Nagydíjat ő rabolta el Valtteri Bottastól, így 10+1 futamgyőzelmet írhatott fel magának az Ezüst Nyilak pilótájaként.

Az utóbbi napokban több alkalommal is láthattuk, hogy a Mercedesnél mennyire nagyra tartják Valtteri Bottast és azt a munkát, amit a finn az utóbbi öt szezon során végzett a csapat érdekében. Bottas egyik búcsúvideójában Toto Wolff-fal, a Mercedes csapatvezetőjével beszélték át, hogy milyen eredményeket is értek el együtt, a futamgyőzelmeknél pedig Wolff megajánlott volt pilótájának egy pluszt...

777



"Szerintem tíz győzelmed van. Plusz egy, Szocsi. Vagy volt ezen felül más is?" - mondta Wolff, utalva arra a 2018-as Orosz Nagydíjra, amikor Bottast egy az egyben félreállították a világbajnoki cím felé haladó Lewis Hamilton elől, pedig a finn azt a futamot biztosan meg tudta volna nyerni. 

"Voltak még, amikor ki lettem rabolva... például mint Baku, amikor az utolsó körben kaptam defektet az első helyről" - reagált erre Bottas. "Igen, az kiesés volt, de az az egy, amit én raboltam el tőled, az Szocsi volt. Szóval írd csak fel azt, hogy tíz plusz egy győzelem" - mondta Wolff nevetve és a finn ezúttal együtt nevetett exfőnökével.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: