DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Perez előtt is végezhetett volna Leclerc 2021-ben

Mattia Binotto számolgatása szerint a monacói 40 pontot elveszített önhibáján kívül a szezon folyamán. Ezek nélkül a negyedik helyezést is megszerezte volna a bajnokságban.

A kétszeres nagydíjgyőztes, Charles Leclerc több alkalommal is remekelt a szezon folyamán: Monacóban és Azerbajdzsánban rajtelsőséget szerzett, a Brit Nagydíjon pedig második lett, miután csaknem az egész futamot vezette a Ferrarival. A szezonzáróra még a világbajnokság ötödik pozíciójában érkezett, de végül csak hetedikként zárta az összetettet.

„Nagyon örülök annak a fejlődésnek, melyen ebben a szezonban ment keresztül. Mindig nagyon gyors volt a kvalifikáción, még a szezon utolsó részében is, amikor Carlos talán nagyobb kihívást jelentett rá a korábbiaknál. Mindig nagyon gyors volt” – mondta Mattia Binotto, akit a RaceFans.net idéz. A csapatfőnök rámutatott két versenyre, ahol önhibáján kívül kiesett.



„Nem szabad elfelejtenünk, hogy Monacóban és Budapesten nullázott, és azért, mert ő volt a balszerencsés helyzetben. Nehéz megmondani, hogy különben hol végezhetett volna, de talán legalább 40 pont hiányzik az általa gyűjtött mennyiségből. Az esetek nélkül sokkal előrébb zárhatott volna a bajnokságban. Ezért tudom csak nagyon pozitívan megítélni a szezonját. Sokat tanult a gumik, versenyszituációk és versenytempó kezeléséről, elégedett vagyok a fejlődésével” – összegezte a csapatfőnök.

Monacóban Leclerc nem tudott elrajtolni sem az első rajtpozícióból hajtásprobléma miatt, amely már a felvezető körben jelentkezett. A Magyar Nagydíjon ő is az első kör kettős rajtbalesetének áldozatául esett, Lance Stroll ütötte ki a futamból. Ha megszerzett 159 pontjához még hozzáadunk 40-et, nem csupán az ötödik helyet szerezte volna meg a bajnokságban – amely végül a csapattársé, Carlos Sainzé lett –, hanem negyedikként végzett volna, Sergio Perezt is megelőzve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: