DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Visszafizetés helyett tombolát kínál Spa a 2021-es futam nézőinek

Kompenzációs csomagot ajánl a mindössze három körön át tartó Belga Nagydíj látogatóinak a promóter. 170 jegyet sorsolnak ki a jövő évi versenyre.

Hatalmas rajongói felhördülés fogadta a Belga Nagydíjat, amely mindössze három biztonsági autó mögötti kört és rengeteg piros zászlós állást foglalt magában három órán keresztül. A tévénézők is bosszúsak lehettek, de még nagyobb csalódás érte a helyszínre látogatókat, akik nem kaptak valódi versenyt akár több száz eurós belépőjük áráért, ráadásul érdemi akcióra várakozva órákon keresztül áztak az esőben.

A versenyt követően számos rajongó írt panaszlevelet a nagydíj promóterének, a Spa Grand Prix cégnek, abban bízva, hogy visszatérítik a jegyárakat. A RaceFans.net beszámolója szerint a szervezők most kiküldtek válaszlevelet egy kompenzációs csomagról a panaszt tevőknek, amely azonban nem tartalmazza a visszafizetést. Helyette egy tombolán való részvétel lehetőségét kínálják fel: a 2022-es Belga Nagydíjra 170 jegyet (100 Silver, 50 Gold és 20 VIP kategóriájút) kínálnak fel a hoppon maradtaknak, vasárnapra vagy a teljes hétvégére.



A csomag része ezen kívül F1 TV előfizetés, valamint egy exkluzív eseményen való részvétel, mely utóbbira a jövő évi nagydíj előtti csütörtökön kerül sor. A nézőknek januárig kell visszajelezni, elfogadják-e az ajánlatot.

Spa nézőtere összesen 70 000 főt képes befogadni – ehhez képest meglehetősen csekély számú a 170 kisorsolandó jegy.

A belga szervezők arra hivatkoztak, hogy a versenyzők, sportbírók és nézők biztonsága érdekében több versenykört nem lehetett megtartani az időjárási körülmények miatt. Hozzá kell tenni, mivel a szabályok értelmében a spái három kör futamnak minősült – amelyért pontok is jártak, igaz, felezve –, a nézők sem hivatkozhatnak arra, hogy nem tartották meg a versenyt, amelyért belépőjük árát kifizették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: