DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Ricciardo: Sok erőfeszítést tettem

Osztályozta idei teljesítményét Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta egy 10-es skálán igyekezett értékelni az idei szezonját, úgy véli rengeteget dolgozott a jobb eredményekért.

Nem nyúlt hosszúra Ricciardo kalandja a Renault csapatával. A francia istálló autójával 2019-ben elég gyengén teljesített, az előző esztendőben viszont kétszer is dobogóig jutott. Bár sikerült fejlődniük, már korábban úgy döntött, hogy egy új kihívással próbálkozik meg, az idei esztendőben ugyanis a McLarenhez szerződött a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyére.

Az ausztrál versenyző szezonja nem a legjobban indult, eleinte eléggé szenvedett a wokingiak versenygépével, míg csapattársa Lando Norris többször is a pódiumra állhatott. A szezon második felére jött meg végül az áttörés, Monzában ugyanis nagy meglepetésre megnyerte az Olasz Nagydíjat.

Ricciardo sokat gondolkodott a saját személyes teljesítményének értékelésén, főként mert a munka mennyisége és az eredményei nem voltak mindig összhangban egymással.



„Adok egy pontszámot, de azt mondom, hogy szívás alacsony osztályzatot adni magamnak, mert valójában rengeteg erőfeszítést tettem. Ha mondjuk hármast mondok, az úgy jön le, mintha nem is próbálkoztam volna. Ugyanakkor igyekeztem, szóval a szezon első része talán egy négyes, a másodikat pedig hetesre értékelném” – idézte Ricciardo szavait a PlanetF1.

A 32 esztendős versenyző szerint a pozitívumokat kell meglátni az idei teljesítményében, viszont sokszor nem tudták pontosan, hogy mitől lettek igazán gyorsak.

„Elég érdekes volt, hogy sosem tudtam biztosan, mik az erősségeim. Rendben, gyors vagyok, de miért vagyok gyors? Hol vagyok gyors? Bizonyos értelemben idén a gyengeségek is felfedték előttem, hogy miben voltam jó. Az ember nem gondolná, hogy mondjuk, rossz időkben vagy egy rossz évben felfedezel magadban valami jót” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: