DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo elégedett az ausztrál utánpótlással

Az F2-ben és az F3-ban is vitézkedett idén Ausztráliából érkező pilóta. Egyikük bajnok lett, másikuk majdnem. F1-es honfitársuk nagy örömmel követi a pályafutásukat.

A Formula-1 mezőnyének jelen pillanatban Daniel Ricciardo az egyetlen ausztrál tagja, akinek története a száguldó cirkuszban 2011 óta íródik, és mélypontokat ugyanúgy hozott, mint emlékezetes győzelmeket. A pilótakeringő közepette úgy tűnt, a következő szezontól nem lesz honfitárs nélkül a rajtrácson az időközben régi önmagát megtaláló Méhészborz, ám a Formula-2 bajnoki címét elhódító Oscar Piastrinak végül csak a kispad jutott.

Ez természetesen semmit nem von le az érdemeiből, és Ricciardo is, aki követi a feltörekvő tehetség útját, örömmel konstatálta a szezon végén, mennyire jól teljesített fiatal kollégája. „Brutális volt. Nem csupán nyert, dominált. Nem hiszem, hogy bárki számított volna erre. Harcolni a bajnoki címért egy dolog, de kényelmesen nyerni, az egy másik szint. Úgy vélem, az egyértelmű volt mindenkinek, mennyire tehetséges. Én is tudtam ezt, de ilyen dominanciát nem vártam” – méltatta Piastrit.



Nemcsak ő remekelt azonban 2021-ben, az F3-as Jack Doohan is nagyszerű szezont futott, és egészen a végéig meccsben maradt a bajnoki címért, amit végül Dennis Hauger elhappolt előle. Ricciardo mindezek alapján nem aggódik az ausztrál autóversenyzés jövője iránt, és türelmetlenül várja, hogy mire lesznek képesek az ifjú titánok. „Jónak tűnik a helyzet, ami a feltörekvő ausztrálokat illeti. Csodálatos ezt látni” – fogalmazott, emlékeztetve, hogy az F2 szezonzáróján a két ausztrál tehetség bebiztosította az első sort is (Doohan az F3-as szezon végén feljebb léphetett).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: