DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ralf Schumacher: Mazepin csinálhatna valami mást

Az orosz F1-es egyik legnagyobb kritikusa szerint Mazepinnek „nem kell feltétlenül a Formula-1-ben vezetnie”. Rámutatott, Mick Schumacher feladatát is megnehezíti, hogy magára van utalva a Haasnál.

Mick Schumacher nagybátyja többször is tanúbizonyságát tette, hogy nincsen jó véleménnyel a Haas másik versenyzőjéről, Nyikita Mazepinről: a német nevezte már életveszélyesnek az oroszt pályán mutatott megmozdulásaiért, és elmondta, szerinte nem való a Formula-1-be. A szezon végeztével levonta a konklúziót: a versenyzőnek valami másban kellene kipróbálnia magát.



„Mazepin egyértelműen jó versenyzőnek számított a Formula-2-ben. Idén azonban rossz irányba fejlődött, az igazat megvallva valami mást kellene csinálnia. Nem kell feltétlenül a Formula-1-ben vezetnie” – idézi Ralf Schumachert a Speedweek.

A hatszoros futamgyőztes szerint Mazepin nem megfelelő csapattárs unokaöccsének, a Haast hátán cipelő Micknek egy rutinosabb, vagy legalábbis hasonló szinten teljesítő kollégára lenne szüksége.

„Kellene valaki, aki képes segíteni őt. Valaki, akivel együtt tudnak dolgozni a csapat előrelépéséért, így Mick nem egyedül küzdene egy veszett ügyért. Így egymagában kell egy teljesen új koncepcióval előre vinnie a csapatot” – mondta. Mick 2022-es pontszerző esélyei kapcsán hozzátette: „Azon múlik, mit bocsát a Haas a rendelkezésére. Ha az megfelelő, akkor már csak rajta múlik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: