DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Gasly és Tsunoda is remekelt

A Verstappen-Hamilton dráma árnyékában a többi kiváló teljesítményre szinte oda sem figyelhettek a rajongók, pedig például az AlphaTauri egészen kiemelkedő eredményt szállított, ezúttal Yuki Tsunoda is.

Az évad hajrájában nagy csatát vívott egymással az Alpine és az AlphaTauri az összetett ötödik helyezés megszerzéséért. De hiába végzett ilyen kiváló pozícióban (Tsunoda negyedikként, Gasly ötödikként futott be) a zárófutamon, az előző két helyszínen akkora előnyre tett szert az Alpine, hogy ez kitartott, így Alonsóék csípték meg az ötödik pozíciót.

Így is nagyon elégedetten értékelt a faenzai kiscsapat két pilótája. „Rendkívül elégedett vagyok azzal, hogy ötödikként intettek le, ez a lehető legjobb módja befejezni egy évadot. Hihetetlen szezon van mögöttünk, az istálló fennállásának eddigi 15 évének legjobbja. Rengeteg pontot gyűjtöttünk és számos nagy villantásunk is akadt” – ecsetelte véleményét Pierre Gasly.

Huszonkét pontot zsebelt be az AlphaTauri az idényzárón


„Minden versenyen csak saját magunkra figyeltünk, úgy vélem, kiemelkedően jól teljesítettünk, büszke vagyok csapatom minden egyes tagjára. Nagyon örülök Max Verstappen sikerének, együtt nőttünk fel és mindig is tudtuk, hogy egy nap világbajnok lesz, hát eljött ez a nap, megcsinálta. Nagyon megérdemli a bajnoki címet. Rettentően boldoggá tesz az is, hogy a Honda annyi év kemény munka után csak megszerezte az áhított világbajnoki győzelmet az utolsó évükben” – tette hozzá a francia.

„Nagyon boldoggá tesz a szezonzárón elért hihetetlen eredményem. Összességében egész hétvégén nagyon erősnek mutatkozott az autónk, bár nem számítottam arra, hogy a versenytempónk is ennyire remek lesz. Jó érzés, hogy így fejezhettem be az évadot, hosszú út áll mögöttem. Végül csak sikerült újra felépítenem az önbizalmamat, így jó egy évet lezárni” – nyilatkozta Yuki Tsunoda, aki élete eddigi legjobb eredményét érte el ezzel a negyedik helyezéssel, fél másodperc híján dobogóra állhatott.

„Óriási gratulációm Max Verstappennek, egész évben hatalmasat küzdött, nagyon megérdemelte a végső sikert. Azt külön szeretném megköszönni, hogy vezérletével a Honda ilyen nagyszerű eredményt könyvelhetett el, így egy ilyen kiváló sikert ünnepelve köszönhetnek el a Formula-1-től” – tette hozzá a fiatal japán pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: