DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fáj a szíve Bottasnak Hamiltonért

Keserű érzésekkel zárta le karrierjét a Mercedesnél Valtteri Bottas. Nemcsak a versenye alakult a vártnál gyengébben, de még csapattársa vereségét is végig kellett néznie.

Nagy tervei voltak Valtteri Bottasnak utolsó mercedeses versenyére. Még a pole-pozícióról és a győzelemről is álmodozott, de az mindenképpen célja volt, hogy segítsen csapattársának a világbajnoki harcban, és a végén nemcsak az ő, hanem a csapat diadalát is ünnepelhesse.

Nos, ebből csak ez utóbbi valósult meg, de kis túlzással ez szinte senkit nem érdekel, hiszen az egyéni bajnokság nem mindennapi körülmények között dőlt el. Lewis Hamilton biztosnak tűnő nyolcadik világbajnoki címe a szezon utolsó fél körében csúszott ki a kezei közül. Legjobb csapattársa, Bottas osztozott a címvédő fájdalmában.



„Természetesen mindkét címet meg akartuk szerezni. Az, hogy a konstruktőrit sikerült, elképesztő, de nagyon fáj, hogy Lewisnak nem jött össze az egyéni. Még engem is bánt. Úgy érzem, azzal, hogy ő elvesztette, én is elvesztettem. Nagyon szomorú vagyok, mert ma megérdemelte volna. Remek rajtja volt, remek versenye, és aztán minden a feje tetejére állt. Ilyen ez a sport, néha ellened van, néha neked dolgozik. Ez ma nem a mi napunk volt” – nyilatkozta együttérzően a finn.

Az ő napja valóban nem volt, a start után hátrafelé haladt a mezőnyben az amúgy sem kiemelkedő rajtpozíciójából, és a kavarodás után is csak oda tért vissza, ahonnan indult, a hatodik helyre. Sergio Perezzel ellentétben esélye sem volt, hogy érdemben beleszóljon a bajnoki csatába, Mercedesnél eltöltött éveit pedig így nem is sikerült szépen megkoronáznia. Ez is bántja.

„Vegyesek az érzéseim. Ahogy mondtam, a konstruktőri bajnoki címnek örülök, és nagyon büszke vagyok rá, de sajnálom Lewist. Számomra most itt az idő, hogy valami újba fogjak, és rendkívül büszke vagyok arra, amit eddig a Mercedesszel közösen elértünk. Nagyszerű emlékek voltak. Talán nem ez volt a legszebb módja a befejezésnek, de a nagy egészet kell néznem – ötszörös világbajnokok vagyunk. Lewisszal a történelem legsikeresebb párosa voltunk, és fáj, hogy ennek most vége, de várom, mit hoz a jövő” – búcsúzott Bottas, aki végül bajnoki bronzérmesként távozhat az Alfa Romeóhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: