DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„A Red Bull nyomást gyakorolt Masira”

Damon Hill, Nico Rosberg és Jenson Button szerint sem volt helyes, ami az Abu Dhabi Nagydíj végén történt - a csapatvetőknek nem lenne szabad befolyásolniuk a versenyigazgatót.

A Sky Sports F1-es közvetítésében három korábbi világbajnok, Damon Hill, Nico Rosberg és Jenson Button kommentálta az elképesztő fordulattal véget érő szezonzárót - egyikük sem igazán értette, hogy mi történik az utolsó kör előtt, amikor csak néhány lekörözöttet engedett el a versenyirányítás és mindenképpen útjára engedték a gigászok utolsó (menthetetlenül egyenlőtlen) csatáját, az események után pedig azt is elmondták, hogy szerintük mi jelenti az igazi problémát.

"Ha figyelembe vesszük a két csapat és Michael Masi versenyigazgató között lezajlott, a tv-közvetítésben hallott kommunikációt, akkor úgy hangzik, hogy a Red Bull nyomást gyakorolt rá, hogy csináljon valamit" - mondta röviden az esetről Hill. Rosberg ennél bővebben fejtette ki a véleményét:

masika



"Nyilvánvalóan hallani, ahogy Christian (Horner) a rádióban megszólítja a 'játékvezetőt', hogy nekünk csak egy versenykörre van szükségünk. Ez nem ideális. Ezek azok a dolgok, amiket meg kell próbálni száműzni jövőre, megszabadulni ezektől. Nem is szabadna beszélniük, a futballban sem hívják folyamatosan a 'játékvezetőt' az edzők, ez nem működik. Tisztázni kell ezeket, megfelelő keretrendszert kell szabni az egésznek, hogy mindig világosan értsük a dolgokat" - mondta 2016 világbajnoka.

"A Mercedes és a Red Bull is végig beszélt a 'játékvezetőhöz', ha így tetszik, a futam során. Ők nem befolyásolhatják a döntést, elég nehéz az Michael Masinak enélkül is" - tette hozzá Button. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: