DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Verstappen: A versenytempónk jó, ez a lényeg

Bár délelőtt még ő kezdett az élen, délutánra már riválisa került az eredményjelző élére. Max Verstappen mégsem aggódik egyelőre, inkább a pozitívumokból indul ki.

Bajnoki döntőhöz méltóan már a pénteki eseményeket is testvériesen felosztották egymás között a vb-aspiránsok. Max Verstappen edzéselsőségével kezdődött az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéje, majd a délutáni gyakorláson Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, és a két ellenfél közé még Esteban Ocon és Valtteri Bottas is befészkelte magát.

Verstappen a délutánt látva cseppet sem tűnt aggódónak, hiszen elmondása alapján sok olyan dolgot tapasztalt ma, amely bizakodásra ad okot. Kezdésként például ott a tempó. „Még mindig van mit tanulnunk, meg kell értenünk néhány dolgot. A rövid etapok egyértelműen nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna, nincs még meg a sebességünk. A hosszabb etapokon azonban versenyképesek vagyunk, és ez is fontos” – nyilatkozta a Red Bull hollandja.



A pálya, amelyet idénre átalakítottak – és amelyből a Red Bull főnöke, Christian Horner szerint kizárólag a Mercedesnek nem tetsző kanyarokat szedték ki – szintén tetszik a bajnoki éllovasnak. „Élvezetesebb lett vezetni rajta. A gyors kanyarokon egyébként is remek érzés átszáguldani. Az utolsó szektor mindig is egy kicsit döntött volt. Még most is az, de már nem annyira. Azt mondanám, pozitív irányba változott a vonalvezetés” – vélekedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: