DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen: Az utolsó körig jó péntekem volt

Bár szokásához híven nem nagyon érdekli a búcsúhétvége, a finn pilóta azért autóversenyzőből van, és szeretné, ha jól menne neki. A pályával viszont nincs baja.

Nem indult tökéletesen az a hétvége Kimi Raikkönen számára, ami az utolsó itt a száguldó cirkuszban, és ami természetesen hidegen hagyja. A nap nagyobb részében legalábbis egész biztosan ez volt a helyzet, a Jégembernek békésen telt utolsó Formula-1-es péntekje.



A retro sisak alatt csak akkor kezdett elégedetlenebb arckifejezést magára ölteni (meg lehet-e vajon különböztetni ezt a többitől?), amikor a második szabadedzés legvégén a falba rakta az Alfa Romeót. „Egészen az utolsó körig normális péntekem volt. Kipróbáltunk néhány dolgot, igyekeztünk kitalálni, mi működik, mi nem. Majdnem egy teljes órányi munka állt már mögöttünk, amikor ütköztem. Egyszerűen elvesztettem a hátulját, és épp egy olyan helyen, ahol nem volt bukótér. Megesik az ilyesmi” – kommentálta a történteket Raikkönen.

A pályáról ezzel szemben volt néhány jó szava, bár vannak kétségei a változtatásokkal kapcsolatban. „Jó, hogy módosítottak rajta, teljesen megértem, miért csinálták. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy bármennyire megkönnyíti majd az előzést. Olyan, amilyen, ehhez kell alkalmazkodni” – véleményezett sajátos stílusában, amit megannyian hiányolni fognak a paddockból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: