DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell élvezi, hogy tehet a sport jövőjéért

A Williams színeiben utolsó futamát teljesítő George Russell karrierjének egy szakaszát és az évét is összegezhette a szezonzáró hétvégén, utóbbit egy különleges szempontból.

2021 George Russell számára bizonyos szempontból első és utolsó szezon is volt. A Williamsbe Abu Dhabiban ül be utoljára, három szezon után végre megkapta a Mercedes-szerződést, így a hétvégéje a búcsúzásról szól. A versenyzők érdekvédelmi szervezetének élén ugyanakkor idén teljesítette az első évét, ez pedig mindenképp csak egy történet kezdete.

Russell a csütörtöki sajtótájékoztatón – melyen virtuálisan a Formula.hu is jelen volt – először arról mesélt, mit is jelentett neki a Williams. A fiatal pilóta ambícióin már korábban is érződött, hogy erősen kötődik az alakulathoz, hiszen nagyon szerette volna azt a pontszerzést, amely végül a Magyar Nagydíjon jött el, és a Mercedes bejelentése után sem kezdett a nagycsapatra fókuszálni. Mint elmondta, bár a története most máshol folytatódik, a csapat mindig is különleges helyet foglal majd el a szívében.

„Tőlük kaptam életem első Formula-1-es lehetőségét, ezért örökre hálás leszek. De mindenekfelett segítettek nekem teljesebb versenyzővé válni. Segítettek, hogy megértsem a sport technikai oldalát, hogy fejleszthessem a képességeimet, és jobb F1-es pilótává válhassak” – nyilatkozott érzelmesen Russell jelenlegi istállójáról. De természetesen nem csak a hála érzése marad vele. „Kialakultak kötődések, barátságok az emberekkel, a jó és rossz idők során egyaránt. A saját kis csapatoddal mindig nagyon összenősz, és ez örökre megmarad.”



A brit tehetségnek idén egy különleges szerepbe is volt lehetősége belekóstolni, sőt, folytatja is majd; a versenyzőtársak ugyanis őt választották a GPDA egyik igazgatójának, aminek köszönhetően még harmadik évében is rengeteget tanult a száguldó cirkuszról. Most látta csak igazán, mennyi mindenről szól ez a sport. „Megtanultam, hogy mindig a szituációkból tanulsz, és hogy ez a sport folyamatosan változik és fejlődik. Sosem lehet elég, mindig többre törekszel. Legyen az biztonsági kérdés, ami az egyik legfontosabb, vagy a szabályok módosítása, jobbá szeretnénk tenni a versenyzést.”

Bár a pozíció jár némi munkával, Russell egyáltalán nem bánja, hogy neki szavaztak bizalmat a többiek, és megtalálta a szépségét. „Vannak zsúfoltabb időszakok, és van, amikor nem történik semmi. Minden attól függ, mi a helyzet a motorsportban, adódik-e valamilyen szituáció, amin tudunk dolgozni. Személy szerint nagyon élvezem, hogy a része lehetek ennek, felnyitotta a szemem, hogy ez mennyire nem csak arról szól, hogy a leggyorsabb legyél a pályán. Jó érzés, hogy megpróbálhatom pozitívan befolyásolni a sportot” – ismerte el az ifjú brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: