DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

El akarták csábítani Bottast az Alfa Romeótól

A finn pilóta elárulta: mindössze két nappal a hároméves szerződés aláírása után hívást kapott az egyik rivális istállótól. A csapat alfás fizetése felét kínálta fel csak neki.

A kétszeres vb-ezüstérmes öt szezont követően távozik a Mercedestől, a nyár végi időszakban pedig forró téma volt, melyik csapatban folytatja pályafutását. Bottas végül az Alfa Romeóval egyezett meg, de a versenyző egy finn podcastben elárulta, kapott egy másik ajánlatot is – ám megkésve.

„Nagyjából két nappal azután, hogy aláírtam az Alfával, kaptam egy hívást” – idézi a PlanetF1.com a Supla.fi adásában elhangzott szavakat Bottastól. „Azt mondták, engem akarnak, és felét tudják fizetni annak, amit az Alfa fizet. Azt válaszoltam, kicsit elkéstetek. Elégedett vagyok ezzel az opcióval, szerintem működni fog.”



Bottas nem nevesítette, melyik csapat kereste meg, csak azt, hogy az elmúlt években némileg erősebben teljesített, mint az Alfa Romeo. A finn három szezonra kötelezte el magát a svájci istállónál. Elmondta, büszke a Mercedesnél elért eredményekre, annak ellenére, hogy fő célja, a világbajnoki cím megszerzése nem sikerült neki.

„Természetesen fő ambícióm nem valósult meg, pedig megpróbáltam mindent. Nem a szerencsén múlt, hanem nagyon nehéz legyőzni egy csapattársat, aki talán az F1 történetének legjobbja. Egyes dolgokra azért büszke lehetek. Talán utólag jobban fogom értékelni őket. Rosszabbul is alakulhatott volna” – tekintett vissza az előző öt évre Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: