DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen: Mindent bele fogunk adni a vb-címért

A világbajnokságot pontazonossággal vezető holland izgatottan várja a némileg átalakított pályán rendezendő F1-es szezonzárót. A Red Bull-os szerint kulcsfontosságú lesz az erős időmérős szereplés.

Max Verstappen és Lewis Hamilton pontegyenlőséggel utazik Abu Dhabiba a hétvégi Formula-1-es évadzáróra, a több győzelme révén viszont hivatalosan a holland vezeti a tabellát. A Red Bull versenyzője 2020-ban győzni tudott a Yas Marina versenypályán, megszakítva ezzel a Mercedes 2014 óta tartó hegemóniáját a helyszínen, de a 24 éves pilóta szerint ebből nem lehet kiindulni:

verstappen-2021-dppi



„Először is, izgatott vagyok, hogy visszatérhetünk Abu Dhabiba! A tavalyi esztendő nem mindig számít jó viszonyítási alapnak eredmények szempontjából, mivel számos tényező közrejátszott bennük. Az előző néhány versenyen némileg hiányzott a tempónk, de remélhetőleg ezen a hétvégén nem ez lesz a helyzet” – mondta el Verstappen csapata előzetesében, utalva arra, hogy Brazília óta a Mercedes valamelyest gyorsabbnak tűnt náluk a futamokon.

A vb-éllovas a pálya átalakítása kapcsán így nyilatkozott: „A Yas Marina Circuit átesett néhány változtatáson, a pálya most sokkal gyorsabb. Érdekes lesz látni, mindez hogyan érinti az autó beállítását. Fontos lesz egy jó időmérő Abu Dhabiban, szóval remélhetőleg ez összejön.”

De vajon hogyan várja Verstappen minden idők egyik legfeszültebb és legintenzívebb világbajnoki párharcának fináléját? „Sok győzelmünk és jó pillanatunk volt idén, és összességében sokkal versenyképesebbek voltunk a korábbi évekhez képest. Szóval csapatként elégedett és büszkék lehetünk amiatt, amit a szezon során elértünk. Egyenlően állunk a pontok tekintetében, és tudom, hogy csapatként mindent bele fogunk adni, hogy megnyerjük ezt a bajnokságot. Izgalmas versenynek nézünk elébe, és a lehető legjobban akarjuk zárni a szezont.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: