DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brawn: Ennek muszáj a pályán eldőlnie

Az F1 motorsportért felelős igazgatója szerint ez a bajnoki cím nem dőlhet el felügyelői döntéssel, óvással, fellebbezzéssel, vagy bármi ilyennel, győzzön az, aki jobb lesz a pályán.

Természetesen sokan fejében megfordult az utóbbi hetekben, a Szaúd-arábiai Nagydíj óta pedig különösen, hogy talán nem a pályán fog eldőlni a 2021-es F1-es világbajnoki cím. Max Verstappen és Lewis Hamilton késhegyre menő küzdelmében rengeteg a vitatott eset, a megkérdőjelezhető manőver és a felügyelők döntéseinek miértjét sem mindig egyszerű megérteni. Azt ne feledjük, hogy ha mindketten kiesnek, azzal Verstappen világbajnok - Ross Brawn viszont felhívta a figyelmet arra, hogy a címnek versenyben kell eldőlnie.

00121043_069



"Kemény lesz a szezonzáró, egyikük sem fog egy centit sem engedni, de mi sportküzdelmet akarunk látni. Nem akarjuk, hogy túllépjék a határt, nem akarjuk, hogy ez a bajnokság a versenyfelügyelők döntésével, óvással, vagy bármi hasonló módon dőljön el. A bajnoki címnek muszáj a pályán eldőlnie Abu Dhabiban úgy, hogy a legjobb pilóta nyer" - jelentette ki az F1 motorsportért felelős igazgatója.

"Ebben a sportban minden megvan idén és múlt vasárnap még annál is többet adott nekünk. Rengeteg intrikát, feszültséget, küzdelmet láthattunk a két rivális között. Egyszerűen szenzációs volt. Azt hiszem 47 év telt el azóta, hogy utoljára úgy mentünk neki a szezonzárónak, hogy pontegyenlőséggel áll a két esélyes. Szerintem mindenki legendás küzdelmet akar látni Abu Dhabiban" - tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: