DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Wolff nem tudja, gyorsak lesznek-e Abu Dhabiban

A Mercedes csapatvezetője szerint a Dzsiddában látottak alapján is megjósolhatatlan, milyenek lesznek az erőviszonyok az F1-es szezonzárón. Úgy érzi, már így is túlteljesítették a várakozásokat.

Pontazonossággal utazhat a Formula-1-es idényzáró Abu Dhabi Nagydíjra Max Verstappen és Lewis Hamilton, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az lesz a világbajnok 2021-ben, aki az utolsó futamon előrébb végez (a dupla nullázás a több győzelem miatt a hollandnak kedvezne).

Éppen ezért kulcsfontosságú lehet, hogy a Red Bull vagy a Mercedes rendelkezik majd a jobb csomaggal a Yas Marina versenypályán. A hibrid éra kezdete óta az Ezüst Nyilak csupán egyszer nem nyertek Abu Dhabiban – viszont az épp tavaly volt, amikor Verstappen győzött a Red Bull-lal. Ráadásul a hétvégi szaúdi futam alapján is nehéz jósolni, hiszen az időmérőn úgy tűnt, a hollandé lehetett volna a pole, ha nem hibázik az utolsó kanyarban, a versenyen viszont már Hamilton tűnt az erősebbnek.

wolff-dppi-dzsidda-2021



Maga Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke sem tudta megmondani, mire számíthatunk a szezon utolsó helyszínén – a Sky Italia kérdésére válaszolva így nyilatkozott:

„Nem tudom, mivel ide is úgy érkeztünk, hogy azt gondoltuk, a pálya jobban kedvez a mi autónknak. Ehelyett láttuk, hogy az időmérőn fél másodperccel is gyorsabbak lehettek volna. A versenyen a mi autónk volt a gyorsabb, meg kell értenünk, miért. De Abu Dhabira ugyanez igaz: nem tudom, hogy gyorsak leszünk-e vagy sem. Fontos, hogy egyenlő az állás a pontok tekintetében – nem gondoltuk volna, hogy ebben a helyzetben lehetünk.”

Wolff azt is hozzátette, hogy azok után, hogy az idény nagy részében ők üldözték a Red Bullt, már az is várakozáson felüli, amilyen helyzetben most vannak mind az egyéni, mind a konstruktőri tabellát illetően (utóbbin egyébként megnyugtató előnnyel ők vezetnek):

„Amikor reggel felébredtem, arra gondoltam, hogy mindannyian örülhetünk, hogy ilyen bajnokságot láthatunk. Nem emlékszem az utóbbi tíz évből ilyen intenzív és nagyszerű bajnokságra. Remélem, hogy nyerünk, de már így is túlteljesítettük a várakozásainkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: