DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Az F1 is befolyásolja a Porsche terveit

A német márkánál továbbra is téma, hogy beszállnak a Formula-1-be, hivatalos bejelentés azonban még továbbra sem érkezett. Annyit azonban elárultak, a döntés hatással lesz a többi programjukra.

Továbbra is mennek a pletykák arról, hogy az új motorszabályok érkezésével egy újabb gyártó csatlakozhat a Formula-1-hez. A Volkswagen csoport az Audi és a Porsche révén részt vett a szabályok kidolgozásáról szóló megbeszéléseken, azt pedig már korábban megerősítették, hogy komolyan gondolkodnak a belépésen.

Nemrégiben Jost Capito nyilatkozott arról, hogy valószínűleg tényleg nem beszéltek mellé és valósak a német cég szándékai, valamint jelentősen megfontolják majd a döntésüket. Ezt Thomas Laudenbach, a Porsche motorsportért felelős alelnöke is alátámasztotta legutóbbi nyilatkozatával. A szakember szerint a jövőbeli terveik a jelenlegi programjaikat is befolyásolhatják, így tehát a Formula-E csapatot is.



„A cél az, hogy futamokat akarjunk nyerni a Formula-E-ben, és hogy a bajnoki cím felé tartsunk. Számunkra egyértelmű, hogy egy bizonyos szakaszban dönteni fogunk a sorozatbeli szerepvállalásunk jövőjéről. A következő év során mérlegeljük majd, hogy akarjuk-e folytatni. Nem titok, hogy gondolkodunk az F1-en és hogy a belépését elősegítő tényezők megvalósuljanak” – idézte Laudenback szavait a Motorsport.

„Amikor a Formula-E kötelezettségvállalásairól döntöttünk, beleértve a 10. szezont is, nem hiszem, hogy a Formula-1-gyel kapcsolatos dolgok jártak volna a fejünkben, ezért azt gondolom, hogy ez két egymástól teljesen független dolog volt még akkor. Az viszont biztos, hogy ha időközben születne egy döntés erre vonatkozóan, amire rendkívül nyitottak vagyunk, akkor ez hatással lesz arra, amit az összes többi programban teszünk. Ez egyértelmű” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: