DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Bottas: Ezt nagyon élveztem

Egészen őrült versenyt hozott a Szaúd-arábiai Nagydíj, mely Valtteri Bottas számára kissé hullámzóan alakult. A finn az első sorból indult ugyan, ám a végén nagyon megküzdött a dobogóért.

A rajt utáni pillanatok és a későbbi kavarodások is gondot okoztak a Mercedes versenyzője számára, aki a legvégén szerezte meg a harmadik helyet. Valtteri Bottas a verseny utolsó szakaszában kiváló tempót ment, végül néhány méterrel a leintés előtt sikerült megelőznie Esteban Ocont.

A 32 esztendős versenyző érthetően nagyon felszabadult volt a francia pilóta ellen vívott csata után.



„Ez nem volt egy könnyű nap, rengeteg akadály került elénk, a piros zászlók pedig nagyon megnehezítették a versenyünket. Úgy gondolom, hogy az első pirosnál a kemény gumikon való indulás hiba volt, néhányan a srácok közül inkább a közepes gumikat tették fel” – mondta Bottas közvetlenül a futam után.

A német márka tízszeres futamgyőztese úgy érzi jól tették, hogy változtattak a stratégián, mert így lehetőségük nyílt arra, hogy harcban maradjanak a pódiumért.

„Később úgy döntöttünk, hogy a közepes gumit választjuk és ez rendben volt így. Nem volt könnyű előzni itt ma, de nyomtuk tovább, aztán az utolsó egyenesben sikerült. Szép ez a pálya, fizikailag és mentálisan is nagy kihívás, de nagyon élveztem. Jó nagydíj volt és alig várom, hogy jövőre is itt lehessek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: