DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Ilyen jó csapattárs sosem volt a sportban

A pályát és csapattársát dicsérte a Szaúd-arábiai Nagydíj pole-pozíciósa – Lewis Hamilton vasárnap nagy összecsapást vár az időmérőn hibázó Verstappennel, aki ellen Bottas segítségére számít.

Lewis Hamilton az időmérő Q2-es és Q3-as szakaszában is leggyorsabb volt Szaúd-Arábiában, pályafutása 103. pole-pozíciójához azonban szüksége volt a rivális hibájára: Max Verstappen két leggyorsabb szektor után az utolsó kanyarban falhoz csapta a Red Bullt.

„Nagyon nehéz pálya ez, technikás és összetett. Csodálatos pályát építettek fel itt, fenomenális tempóval” – dicsérte először is Hamilton a dzsiddai aszfaltcsíkot az időmérőt követő első interjúban, aztán rátért saját problémáira: „Az első szabadedzéseken még gyorsak voltunk, viszont a harmadikon és az időmérőn hiányzott a tempó és szenvedtem az abroncsokkal. Ehhez képest most az első két helyen vagyunk, ezért büszke vagyok Valtterire és mindenkire a csapatban, ez egy nagyszerű eredmény.”



„Ez volt a célunk, hogy minél közelebb maradjunk a Red Bullhoz és Maxhoz. Rengeteg dolgoztunk együtt Valtterivel, ilyen jó csapattárs sosem volt még ebben a sportban” – dicsérte a csapatmunkát Bottasszal, aki a második pozícióból indul. A kibérelt első sor ellenére Hamilton szoros csatát vár a harmadik rajtkockából startoló Verstappen Red Bulljával.

„Rettentő gyors volt a Red Bull, ahhoz képest, hol állunk hozzájuk képest, nagyon jó ez az eredmény. Nem is kérdés, kihívás lesz a futam. Versenytempóban mindig közelebb vagyunk, szerintem tegnap is jó volt a versenytempóm, de ők találtak valamit tegnap, és ma elképesztően gyorsak voltak. Úgy sejtem, hogy szoros csata vár ránk, de Valtterivel felvesszük a kesztyűt” – ígérte Hamilton.

A hétszeres világbajnokot duplán vizsgálták szombaton a harmadik szabadedzés miatt. A dupla sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt nem kapott büntetést. A hivatalos indoklás szerint a pályabírók véletlenül nyomták meg a sárga jelzést aktiváló gombot. Nyikita Mazepin feltartása miatt a címvédő második megrovását kapta a szezonban, a Mercedes pedig 25 000 eurós büntetést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: