DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Wolff: A nyomás Bottas baja, nem a szerződés

Valtteri Bottas az Alfa Romeónál végre megkapja azt, amire régóta vágyott, egy többéves szerződést. Mostani főnöke, Toto Wolff nem gondolja úgy, hogy a Mercedesnél ez segített volna a finnen.

Lewis Hamilton csapattársának lenni nem a legegyszerűbb kihívás, és többekhez hasonlóan Valtteri Bottasnak sem sikerült a hétszeres világbajnok fölé kerekednie. Csapattársként persze sokszor segítette őt, ám amikor egy az egy ellen mentek, a finn rendszerint elveszettebb volt. Ő maga úgy vélte, motivációján és ezáltal teljesítményén sokat javított volna, ha nem évente újítják meg a szerződését, hanem több évre bizalmat szavaznak neki.

„Toto szerint a nyomás jót tesz nekem, amivel én egyet is értek, hiszen egy bizonyos ideig valóban arra sarkall, hogy a legjobbadat nyújtsd. De ha a szerződésed miatt kilenc éven át folyamatosan nyomás alatt vagy, évről évre, az lassan elkezd felzabálni belülről” – mondta korábban Bottas. Főnöke egyetért vele abban, hogy a jelenség, amit tapasztal, a nyomás, de kétli, hogy az a szerződésből fakadna.



„Olyan, mintha Valtteri egy kuktába lenne zárva az együléses karrierjének kezdete óta. Hogy jót tett volna neki a többéves szerződés? Utólag mindig más az ember véleménye. Továbbra is úgy gondolom, hogy ő egy remek srác és gyors versenyző. De ha Lewis mellett töltesz éveket, az nem kevés nyomást tud rád helyezni” – vélekedett Wolff.

Szerinte éppen emiatt figyelhetőek meg ingadozások is Bottas karrierjében, hiszen míg olykor belesimul a középmezőnybe, máskor megállíthatatlan. „A nyers tempója megvan, és amikor ez előjön, legyőzhetetlen. Nézzük csak meg Törökországot! Néha viszont ingadozik, és nem tudom, ez a nyomástól van-e vagy valami mástól. Talán ez a hétszeres világbajnok csapattárs, Lewis Hamilton következménye. Elvégre senki más nincs a százasok klubjában, csak ő” – elmélkedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: