DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

F1-es csapatot venne Mazepin édesapja

Ugyan már főszponzori szerepben ott van a száguldó cirkuszban, Dmitrij Mazepin jövőbeni tervei között sokkal több szerepel. Olyasmi, ami akár a Haason is túlmutat.

Miután még 2018-ban Lawrence Stroll ellen elvesztette a Force Indiáért való licitálást, idősebb Mazepin nem adta fel, hogy beszálljon a Formula-1-be valamilyen formában. Fia, Nyikita 2021-ben feljebb került a Formula-2-ből, így ebben a tekintetben már mindenképpen sikerült a csatlakozás, de a Haas nemcsak a fiatal oroszt kapta meg, hanem édesapja cégét, az Uralkalit is főszponzornak, ahogy az az autók külsején is látszik.

Bár úgy tűnhet, övé a csapat, Dmitrij Mazepin nem teljes jogú tulajdonosa a Haasnak, amin a jövőben szeretne változtatni. Mármint általánosságban a tulajdonosi léten, ez pedig nem feltétlenül korlátozódik fia jelenlegi munkahelyére. Az üzletember az orosz médiának beszélt arról, mik a tervei.



„Nagy ambícióink vannak a motorsportban. Igen, volt egy sikertelen kísérlet arra, hogy megvásároljunk egy csapatot, de nem hagyjuk annyiban. Ennek semmi köze Nyikita karrierjéhez. Hosszú távra tervezünk, növelni szeretnénk a jelenlétünket a Formula-1-ben. A mostani csapatunk, a Hitech az F2-ben, F3-ban és F4-ben képviselteti magát, a hab a tortán viszont egy F1-es csapat lenne. Venni akarunk egyet” – vázolta idősebb Mazepin.

Ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy a Haast kebelezi majd be a milliárdos. „Jelenleg nem tárgyalunk senkivel, mert mindenki kivár, mindenki látni akarja, mit hoz 2022; ki lesz sikeres és ki nem. Ha egy kiscsapat hirtelen eredményes lesz jövőre, akkor igencsak felértékelődik.”

A mostani együttműködéssel egyébiránt elégedett, a Haas sereghajtó mivolta nem vette el a kedvét az istálló támogatásától. „Figyelembe véve az autó állapotát, hogy sajnos nem igazán sikerült fejleszteni, elégedett vagyok. Hálásak vagyunk a Haasnak, hogy ők is igényt tartanak ránk. A csapat keményen dolgozik, igyekeznek a legjobbukat nyújtani. Nagyszerű lehetőségek állnak előttünk, hogy jövőre jobb szezonunk lehessen” – dicsérte gyermeke alakulatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: