DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mazepin egy jobb csapatba vágyik

Nyikita Mazepin eddig kicsit sem nyújt meggyőző teljesítményt a Formula-1-ben, de arról álmodozik, hogy olyan jól menjen már neki, hogy egy, a Haasnál jobb istállótól kapjon ajánlatot.

Nem indult éppen könnyen a fiatal orosz pilóta pályafutása a száguldó cirkuszban. Az F2-ben és idén is igen gyakran láthattunk tőle megmagyarázhatatlan és túlságosan agresszív manővereket, de az autótörés már sokkal kevésbé jellemző rá. A Haas-Ferrari idén messze a leggyengébb technika, a pontszerzés is kész csoda lenne, annyival lassabbak a közvetlen riválisokhoz képest is.

„Abszolút nem akarok a Formula-1 új rosszfiúja lenni. Bár nagyon gyakran szembesülök direkt kritikával, ennek nem igazán érzem már hatását. Sajnos jogosan támadtak azért, ami még a szezon előtt történt, igaz jó néhány embernek megvolt már a véleménye rólam előzetesen is. De mindig saját magam kellett, hogy maradjak” – nyilatkozta Nyikita Mazepin az Auto Motor und Sport szaklapnak.

Mazepin reméli, jobb csapatok figyelmét is felkelti


„Nemrég még csak egy tizenéves voltam, az a feladatom, hogy folyamatosan tanuljak és fejlődjek. Itt vagyok és szeretném, ha a csapatom és az édesapám büszke lenne rám. Időnként sajnos előfordul, hogy keresztezzük azok útját a pályán, akik sokkal gyorsabb autóval, jóval ütőképesebb technikával köröznek.”

„Mindent megteszünk, hogy a csapatnak valahogy egyetlen pontocskát összeszedjünk. Ez azzal is jár, hogy időnként hibázunk, ilyenkor kielemzem a történteket és tanuljak belőle, hogy legközelebb már jobban oldjam meg a helyzetet. De az nem kérdés, hogy szánt szándékkal, nem szeretnék az ügyeletes rosszfiú lenni.”

„Amikor bekerül valaki a Formula-1-be, nem választhatja meg, melyik autót akarja vezetni. De a legfontosabb, hogy egyáltalán a mezőny tagjainak egyike legyek. Remélem, hozzá tudok járulni ahhoz, hogy a csapatot előrébb segítsem. És talán eljön a pillanat, amikor egy jobb istállótól kapok ajánlatot” – tette hozzá Mazepin, aki 2022-ben is Mick Schumacherrel alkotja majd a Haas pilótapárosát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: