DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Seidl a csapatfőnököknek: Tiszteletet!

A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl nem nézi jó szemmel Wolff és Horner egyes nyilatkozatait – például utóbbi kirohanását Katarban a sportbíróval szemben.

A Mercedes és a Red Bull bajnoki párharca egy másik síkon, a Formula-1-es sajtóban is fut: itt elsősorban a két csapatfőnök, Toto Wolff és Christian Horner gondoskodik a hangzatos kijelentésekről és méltatlankodásról. Utóbbi még az FIA-t is magára haragította, mikor Max Verstappen rajtbüntetése kapcsán egy sportbírót hibáztatott, aki szerinte önkényesen lengette be a dupla sárga zászlót. Hornert a versenyfelügyelők is beidézték – végül bocsánatot kért a kijelentésért.



A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl szerint a szavak háborúja is része a sportnak, de létezik egy határ, amit ők sosem lépnének át.

„Nyilvánvaló, most sok minden forog kockán. Mi hátrébb másféle csatát vívunk, mint ők. Bizonyos fokig a rajongóknak és a show-nak is jót tesz (a szavak háborúja), mert végső soron ez az egész a szórakoztatásról szól” – idézi a Motorsport.com Seidlt.

„De egyértelmű, hogy olyan megjegyzéseket, melyeket az utóbbi hetekben hallottunk, nem tudok elképzelni a mi csapatunk részéről egy ilyen szituációban. Függetlenül attól, hogy valaki győzelemért harcol vagy utolsó, nagyon fontosnak tartom, hogy tisztelje a vetélytársakat, az FIA-t, az F1-et. Közösen vagyunk itt, és fontos tisztelni azokat az önkénteseket, akik segítenek minket, hogy ezek a versenyhétvégék megvalósuljanak” – folytatta a német főnök. Szavai egybecsengenek azzal, amit Michael Masi versenyigazgató mondott: az önkéntes sportbírók nélkül a versenyek nem valósulnának meg, ezért elfogadhatatlan az ellenük indított támadást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: