Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. november 29. hétfő
F1

Hakkinen: Háborút látunk

A kétszeres F1-es világbajnok szerint ugyan a pontelőny Verstappennél van, de ő most inkább Hamiltont látja esélyesebbnek a nagyon megerősödött Mercedes miatt.

A kétszeres Formula-1-es világbajnok Mika Hakkinen is kifejtette véleményét a jelenlegi vb-harc legfrissebb fejleményeiről, az újabb fordulatról és a Katari Nagydíj eseményeiről. A McLaren egykori legendája szerint ha most kellene fogadnia, akkor inkább Lewis Hamiltonra tenné a pénzét akkor is, ha a pontversenyt továbbra is Max Verstappen vezeti és Hamiltonnak mindkét hátralévő futamot nyernie kell az év végi elsőséghez.

"Ha ez most egy teniszmeccs lenne, azt mondanám, hogy előny Hamiltonnál, miután ilyen domináns győzelmeket aratott Brazíliában és Katarban. Habár Max Verstappen vezeti a tabellát nyolc ponttal, de a Mercedes válaszul olyan autót adott Lewisnak, amellyel ténylegesen megvédheti a vb-címét. Vasárnap Lewis teljességgel uralta a versenyt az erős időmérős teljesítménye után. A Mercedesének most nem volt meg a Brazíliában, az új motorral látott tempóelőnye az egyenesekben, de a katari kanyarokban is egyértelmű előnye volt a Red Bull-Hondával szemben" - írta az Unibeten megjelent szokásos összegzőjében Hakkinen.

hak_1"A brazíliai drámák után most Maxon volt a sor, hogy rajtbüntetést kapjon, mert nem lassított le a dupla sárga jelzésnél - az egyik legfontosabb biztonsági szabályról beszélünk, amelynél muszáj lassítani és készen kell állni a megállásra is. Ahogy legutóbb Lewis, most Max is gyorsan felzárkózott, a két vb-esélyes külön szintet képviselt a többiekhez képest" - tette hozzá a finn, aki rámutatott még egy dologra.

"Érdekes volt látni, ahogy Pierre Gasly átadta a pozícióját Maxnak. Néha könnyű elfelejteni, hogy a Red Bullnak két csapata is van és mivel a világbajnoki cím forog kockán és ne lepődjünk meg azon, hogy ha szükséges, a két csapat négy autója együtt fog dolgozni a hátralévő futamokon."

Hakkinen szerint egyébként maga a vb-harc is kiterjedt már, nem is csak a négy autóra. "Itt háborút látunk a Mercedes és a Red Bull között. Csatázik Lewis és Max, Toto Wolff és Christian Horner, valamint a kétezer emberük is. Voltak már feszült pillanatok és biztos, hogy lesznek is még. Az FIA munkája most hihetetlenül nehéz, voltak nehéz döntéseik Brazíliában és most, Katarban is. Próbálnak kiegyensúlyozottak lenni, hagyni mindenkit versenyezni, de ugyanakkor betartatni a szabályokat. Különben káosz lenne. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?